REKLAMI GEÇ

Öğrenciler ATA’yı resimlerle andı

Öğrenciler ATA’yı resimlerle andı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyeti Kutluyor, Atamızı Anıyoruz” adlı resim sergisi açıldı.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2012 Cuma, 11:39

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin “Cumhuriyeti Kutluyor, Atamızı Anıyoruz” adlı resim sergisini açtı.

Forum Çamlık Avm’de gerçekleştirilen açılış törenine Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Denizli Orman Bölge Müdürü Ş.Mümtaz Kanat, Şube Müdürü Hüseyin Başgün, okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve Forum Çamlık yöneticileri katıldı.

Cumhuriyeti Kutluyor, Atamızı Anıyoruz resim sergisi kurdelesini kesen Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül yaptığı açılış konuşmasında; “ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89.yılı münasebetiyle yapılan kutlamalar ve etkinlikler çerçevesinde, güzel sanatlar lisesi öğretmenlerimizin eşliğinde değerli öğrencilerimizin hazırlamış olduğu 34 sanat eserini alışveriş merkezine gelen Denizlililerimizin görüşüne, beğenisini sunuyoruz. Öğrencilerimizin yapmış olduğu bu eserler Cumhuriyet ve Atatürk temasını işlerken, milli mücadele yıllarında atalarımızın yapmış oldukları özverili, gayretli büyük mücadeleyi resmetmiştir. Bir resimle bin kelime tasarruf ediliyor. Bir resim o dönemde yaşanan herşeyi anlatmaktadır. Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, resim sergisinde eserleri olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmasının ardından sergiyi gezen Müdür Akgül, eserlerin sahipleri teker teker tebrik ederek yapılış teknikleri hakkında bilgiler aldı ve çok güzel bir sergi olduğunu dile getirdi.

Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri sergi açılışına katılanlara küçük bir konser verdi. 34 eserin bulunduğu sergide 10 eser Atatürk ve Cumhuriyet, 10 eser Milli Mücadele, 3 eser Türk ressamların eserlerinin röprodüksiyonu, 11 eserde yabancı ressamların röprodüksiyonu olarak yağlı boya tekniği ile yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı