REKLAMI GEÇ

BAĞCI MI? KUTLUHAN MI? ARDIÇ MI?

BAĞCI MI? KUTLUHAN MI? ARDIÇ MI?

Yükseköğretim Kurulu Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü için Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek üç ismi belirledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu üç isimden birini rektör olarak seçip atayacak.

/ DENİZLİHABER / 4 Şubat 2011 Cuma, 18:06

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü için Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek üç ismi belirledi. YÖK Genel Kurulu sona erdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan seçimle belirlenen 6 rektör adayı arasından, sırasıyla Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın isimlerinin Cumhurbaşkanlığı’na gönderilmesine karar verildiği bildirildi.

EN ÇOK OYU ONLAR ALMIŞTI
21 Ocak’ta Pamukkale Üniversitesi 5. Dönem Rektörlük Seçimi yapılmış, 8 adayın yarıştığı seçimde akademisyenler sandık başına giderek oy kullanmıştı. 589 öğretim üyesinden 574’ü oy kullanarak, Hüseyin Bağcı’yı ilk sıraya seçmişti. Bağcı, 195 oy almış, halen rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Necdet Fazıl Ardıç191, Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ise 84 oy alarak en çok oy alan üç isim olmuştu.

2007’DE BAĞCI BİRİNCİ SIRADA, ARDIÇ İKİNCİ SIRADAYDI
16 Şubat 2007’de yapılan seçimlerde o dönemde PAÜ’de Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Hüseyin Bağcı ile o sıralar öğretim üyesi olan Necdet Fazıl Ardıç yarışmış, Hüseyin Bağcı 156 oy olarak birinci, Necdet Fazıl Ardıç 114 oy alarak ikinci olmuştu. YÖK tarafından bu şekilde dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in önüne giden listeden ikinci sırayı alan Fazıl Necdet Ardıç rektör olarak atanmış,Cumhurbaşkanı Sezer’in Ardıç’ı, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı
Sabih Kanadoğlu’nun damadı olduğu için atadığı iddiaları ortaya atılmıştı.

YÖK KARARINI VERDİ SIRA CUMHURBAŞKANI GÜL DE
PAÜ’deki seçimin ardından, en çok oy alan 6 aday, YÖK’e gönderildi. YÖK, tercihine göre üç ismi Cumhurbaşkanlığı’na bildirdi. Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan seçimle belirlenen 6 rektör adayı arasından, sırasıyla Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın isimlerinin Cumhurbaşkanlığı’na gönderilmesine karar verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu isimler arasından birini seçip rektör olarak atayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı