REKLAMI GEÇ

Başkan Aydoğan Milli eğitimi eleştirdi

Başkan Aydoğan Milli eğitimi eleştirdi

Egitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, okul müdürü atamalarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün şaibeye zemin yarattığını söyledi. Başkan Aydoğan yaptığı açıklamada görevden alınan, soruşturma geçiren, akçeli işlerle uğraşanların okul müdürü olmasının karşısında olduklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2019 Çarşamba, 10:38

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı yazılı bir açıklama ile son yapılan okul müdür atamalarını eleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuda şaibe yarattığının altını çizen Aydoğan, “Okullar adaletli yönetilmelidir” düşüncesinden vazgeçmeyeceklerini belirtip, açığa alınan, akçeli işler nedeniyle soruşturma geçirenlerin nasıl tekrar müdür olarak atandığını anlayamadıklarını dile getirdi.

Atamalar konusunda örnekler veren ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurup puanların açıklanmasına istemelerine rağmen hala bir cevap alamadıklarını dile getiren Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Soruşturma geçiren bir okul müdiresi ne yazık ki Yunus Emre MTAL’ye müdür olarak atandı. Eğer bu kişi doğru bir idarecilik yaptıysa neden okulundaki görevinden alındı? Bu kişi görev yeri değiştirildi ise neden hala okul müdürü? Okulunun değişmesi neyi değiştirir? Bir yıla yakın bir süredir bu okul müdiresinin soruşturması neden bitirilmemiştir?” diye sordu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tavrı ile şaibeye zemin hazırladığını da belirten Başkan Aydoğan, açıklamasının devamında şu konulara yer verdi:

Atama işleminde puan hesaplamayla ilgili bir ayrımcılık olduğu yönünde birçok duyum vardır. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü şeffaf davranmamış, puanları ilan etmeyerek şaibeli durumlara zemin hazırlamıştır. Bu durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılı olarak sormamıza karşın ne yazık ki henüz cevap alabilmiş değiliz.

Yine bir özel eğitim merkezi müdürü, akçeli işlerden soruşturma geçiriyor. Bu sistemin atadığı, mülakatla seçtiği müdürler bunlar. Bu müdürlerle eğitimi nereye taşıyacağız acaba? Bu makamlar bu kişilere ne için verildi? İl Milli Eğitim Müdürlüğünü de bu konuda bir kez daha eleştiriyoruz.

Yine belirtelim ki, bu tür kötü örneklerin yanında işini iyi yapan, personeli, öğretmeni ve öğrencisiyle el ele verip kurumunu yücelten müdürlerimiz de var. Onlara bir kez daha teşekkür ediyor, yanlarında olduğumuzu, her zaman desteğe hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

Eğitim-iş olarak okul yöneticilerimizin adaletli olmasını, herhangi bir güven bunalımı ve şaibeyi üzerlerinde barındırmadan hizmet makamlarını temsil etmelerini, çalışma barışını sağlamalarını, ekip çalışmasını geliştirmelerini istiyoruz. Görevlerini kötüye kullanmadan, oturdukları makamın gereğini yapmalarını istiyoruz. Kimsenin sendikasına, dünya görüşüne, nereli olduğuna bakmıyoruz. Emeğimiz bir ise, aynı bakanlığın personeli isek herhangi bir ayrımcılık istemiyoruz.
Öğretmen yalvarmaz, boyun eğmez, el açmaz, ders verir!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı