REKLAMI GEÇ

Caber Uyanık Köyü’nde anaokulu açıldı

Caber Uyanık Köyü’nde anaokulu açıldı

Denizli Rotary Kulübü ve Sarayköy Kaymakamlığı tarafından tadilatı yapılan Sarayköy Sığma Kasabası Caber-Uyanık Köyü Anaokulu’nun açılış töreni, Vali Yavuz Erkmen’in de katılımıyla gerçekleşti.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2008 Pazartesi, 00:00

Sarayköy Sığma Kasabası Caber-Uyanık Köyü İlköğretim Okulu, Denizli Rotary Kulübü ve Sarayköy Kaymakamlığı tarafından tadilat ettirilerek, anaokulu olarak eğitim-öğretime kazandırıldı.

2 sınıflı anaokulu

Anaokulunun açılışı, 423 nüfuslu Caber köyü sakinleri tarafından büyük ilgi gördü. Tadilatı 24 bin YTL’ye mal olan ve 2 sınıflı olan anaokulunun açılışına, Vali Yavuz Erkmen, Sarayköy Kaymakamı Mehmet Hersanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Rotary Kulübü Başkanı İzzet Özer, Rotary Kulübü 2440. Bölge Guvernörü Mehmet İyigüllü, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş katıldı.

‘Lise öğrencilerinin ailelerine de yardım ediyoruz’

Açılış töreninde çocuklarını okutamayan ailelere seslenen Vali Erkmen, “Bu durumdaki ailelere yardım ediyoruz. Sadece ilköğretim seviyesindeki değil, lise seviyesindeki çocukların ailelerine de yardım yapıyoruz” dedi.

‘Mezun öğrencilerinizi takip edin’

Erkmen, öğretmenler ve okul müdürlerinden de ilköğretimi bitirmiş çocukların takibini bırakmamalarını istedi. Erkmen, “Öğretmenlerimizden ve okul müdürlerimizden ilköğretimi bitirmiş olan çocuklarımızın listesini köyleri ziyaret ettiğimde isterim. Eğer bir arkadaşımız geçtiğimiz sene ilköğretim okulunu bitirmiş bir öğrencisinin şu anda nerede olduğunu, ne yaptığını, okula gidip gitmediği konusunda bilgi veremiyorsa o arkadaşın benim nazarımda hiçbir değeri yoktur. Bu konunun birebir takibini istiyorum” dedi.

‘Boş köy okulları, anaokulu olacak’

Taşımalı sistem nedeniyle boş kalan köy okullarını, anaokullarına dönüştürme çalışmalarının süreceğini de sözlerine ekleyen Vali Erkmen, “Boş kalan okullarımızı bu şekilde değerlendirip köylerimize anaokulları kazandırma çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

Sarayköy Kaymakamı Mehmet Hersanlıoğlu, Denizli Rotary Kulübü Başkanı İzzet Özer ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da yaptıkları konuşmalarda, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çektiler. Rotary Kulübü 2440. Bölge Guvernörü Mehmet İyigüllü, “Eğitim alanında yürüttüğümüz çalışmalarla bu yıl Bursa, Fethiye ve son olarak da Denizli’de bir anaokulunu hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu yıl içerisinde bölgemizde üç tane daha anaokulu yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Sarayköy Sığma Kasabası Caber-Uyanık Köyü Anaokulu’nun açılışı, Vali Erkmen ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Erkmen açılış kurdelasını okuma-yazma kursunu başarı ile bitiren Eşe Coşkun’a kestirdi.Açılışın ardından 423 nüfuslu Caber Köyü’nü dolaşan Vali Erkmen ve protokol üyeleri, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Özellikle de köylerine ilk kez gelen bir valiyi gören köy sakinleri, Vali Erkmen’e dertlerini anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı