REKLAMI GEÇ

Çanakkale Destanı PAÜ’de yaşandı

Çanakkale Destanı PAÜ’de yaşandı

Çöken bir imparatorluktan tekrar ulus olarak var olma destanının yazıldığı Çanakkale Zaferi, 96. yılında Pamukkale Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği konserle kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 17 Mart 2011 Perşembe, 16:17

“Türkülerle Çanakkale Zaferi” adlı konserde, Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, Şef Hakan Tatyüz yönetiminde Çanakkale Zaferi’nin türkülerini Pamukkale Üniversitelilerle buluşturdu.

PAÜ’lülerin yoğun ilgi gösterdiği Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve eşi Prof. Dr. Gülseren Bağcı, Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Keskin, Prof. Dr. Sebahattin Nas, öğretim elemanları, öğrenciler ve halk müziği severler katıldı.

Konser öncesi bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, coğrafi olarak birbirine uzak gibi görünen üniversitelerin aslında çok büyük işbirlikleri yapabileceklerini, Türk milleti için çok anlamlı olan Çanakkale Zaferi’ni, Pamukkale Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin ortaklaşa kutlamasının somut bir gösterge olduğunu belirterek, işbirliğinin artarak devam etmesini diledi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde, Çanakkale Zaferi’ni anlatan halk müziğinin önemli eserlerini seslendiren Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri, izleyenlere zaferin coşkusunu müzik ziyafetiyle sundu. İzleyicilerin ayakta alkışladığı konserin sonunda, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Şef Hakan Tatyüz ve Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı’ya çiçek takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı