REKLAMI GEÇ

DENİZ GEZMİŞ’E PAÜ’DEN İZİN ÇIKMADI

DENİZ GEZMİŞ’E PAÜ’DEN İZİN ÇIKMADI

PAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü, geçtiğimiz yıl ölüm yıldönümünde gerçekleştirdiği Deniz Gezmiş’i anma etkinliğinin bir benzerini bu yıl da yapmak istedi. İddiaya göre PAÜ Rektörlüğü kulübün salon teklifine yanıt vermedi. Kulüp üyeleri PAÜ önünde basın açıklaması yapıp, rektörlüğü kınadı.

/ DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2011 Cuma, 16:04

Deniz Gezmiş ve arkadaşları geçtiğimiz yıl Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen törenle ölüm yıldönümünde anılmıştı.

Etkinliğe katılan Deniz Gezmiş’in ağabeyi Gezmiş ve mücadelesini anlatmıştı. Pamukkale Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından organize edilen etkinlik bu yıl rektörlük engeline takıldı. Bu yılda Deniz Gezmiş’i ölüm yıldönümünde anmak isteyen kulüp üyeleri, rektörlüğe verdikleri salon talep dilekçelerine cevap verilmediğini iddia etti.

Yapılanı bir engelleme olarak gören ve protesto etmek için kampüs girişinde toplanan Pamukkale Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü üyeleri basın açıklaması yaparak Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’yı baskı kurmak ve üniversite içerisinde bulunan kulüpleri ele geçirmek istediği iddiasıyla suçladı.

Grup adına açıklamada bulunan Pamukkale Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Sözcüsü Cem Dikmen, Deniz Gezmiş’i anmak isteyen öğrencilerin bu yıl rektör engeline takıldığını ve rektörün salon talebi yazısına cevap bile yazmadığını iddia etti.

Grup daha sonra topladıkları imzaları ve öğrencilerin taleplerini içeren dilekçeleri rektörlüğe götürdü. Öğrenciler burada da güvenlik elemanları tarafından engellendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı