REKLAMI GEÇ

DENİZLİ EĞİTİMİNE BAKAN’LI AÇILIŞ

DENİZLİ EĞİTİMİNE BAKAN’LI AÇILIŞ

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, yeni eğitim öğretim yılının açılışı çerçevesinde Denizli Ticaret Borsası İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene katıldı.

/ DENİZLİHABER / 20 Eylül 2010 Pazartesi, 16:12

Denizli’de yeni öğretim yılına; 567 resmi okul ve kurumda 7 bin 179 derslikte, yaklaşık 172 bin 873 öğrenci ve 10 bin 435 personel, ayrıca 187 özel öğretim kurumu ile başlandı.

Yeni eğitim-öğretim yılının açılış töreni, Bakan Kavaf’ın da katılımı ile Denizli Ticaret Borsası İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Kavaf, burada yaptığı açılış konuşmada, yeni bir eğitim yılına başlarken yaşanan heyecanı paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Düzenlenen törenin kendisini 10 yıl öncesine götürdüğünü söyleyen Kavaf, “Öğretmenlik yaptığım yıllardaki heyecanı sizlerle burada yeniden paylaşmaktan duyduğum memnuniyeti de ayrıca ifade ediyorum. Şu anda aynı heyecanı hissettiğim ve yaşadığımı da belirtmek istiyorum. Sevgili çocuklar sizlere bakarken hep kendi çocukluğumun özlemini ve sizin adınıza sizin geleceğiniz adına sizin heyecanınız yaşıyorum. Çok değerli öğretmenlerimiz vermiş oldukları hizmetle Türkiye’nin mutlu ve aydınlık geleceğinin temellerini okullarda atıyorlar. Yine biliyorum ki öğretmenlerinizin sizin adınıza gösterdikleri her bir çaba Türkiye’nin geleceğini aydınlatan çok önemli bir ışık. Elbette kalkınmanın en temel unsuru olan çağdaş, kaliteli eğitim büyük ve güçlü Türkiye’nin garantisidir” dedi.

Türkiye’nin nüfusunun genç olmasıyla övünen bir ülke olduğunu, bununla övündüklerini belirten Bakan Kavaf , “İnsan gücünün, insan potansiyelinin büyük zenginlik olduğuna inanıyoruz. Ancak genç nüfusumuzu iyi eğitebilirsek yüksek katma değer üreten insanlar haline gelirsek bu bizim için zenginlik olacaktır. Bu anlamda kaynaklarımızın büyük bir kısmını eğitim hizmetlerine harcıyoruz. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde son 3 yılda Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi bütün yatırımcı bakanlıkların bütçesinin önüne geçerek en büyük bütçeli bakanlık statüsüne kavuşmuştur. Elbette hayırseverlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, gönüllülerimizin eğitime vermiş olduğu destekleri takdirle karşılıyoruz” diye konuştu.

Ülkesi ve milleti için çalışa üreten, özgür düşünen, olaylara ve insanlara analitik, eleştirel bir bakış açısıyla bakabilen ve batının iyi yetişmiş insan potansiyeliyle rekabet edebilme potansiyeline sahip, beyin gücünü oluşturacak nesillerin yetiştirilmesinin vazgeçilmezlerinden olduğunu bildiren Kavaf,“Bu anlamda çocuklarımızın kendilerine yapılan yatırım ve kendilerine verilen desteği göstermiş oldukları başarılar, akademik başarı ve daha sonrasında iş hayatındaki başarılarla fazlasıyla hak ettiklerini ve bu anlamda sorumluluklarını yerine getirdiklerini de görüyoruz. Sevgili çocuklar sizden beklentimiz öncelikle vatanını, milletini seven, kendine ve insanlığa karşı kendini sorumlu hisseden iyi birer insanı olmanız sonra başarılı olmanız. Çok değerli öğretmenlerimiz çocukların bu hasletleri kazanması noktasında sizden beklentilerimiz öncelikle çocuklarımızı iyi insan olarak , kendisiyle, toplumla barışık dünyayla barışık rekabet edebilen iyi insan olarak yetişmeleri noktasında yardımcı olmanızdır” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Denizli Ticaret Borsası İlköğretim Okulu Ek Derslik açılışını gerçekleştiren Kavaf, 4. sınıf öğrencilerinin dersine katıldı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kavaf, fotoğraf çektirdi. Bakan Kavaf, buradaki programının ardından Hayırsever İşadamı Orhan Abalığolu tarından yaptırılan 2010-211 Eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Orhan Abalıoğlu Meslek Lisesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Kavaf, burada Anadolu Teknik Lisesi 1. Sınıf öğrencilerine hitaben, “Sizden ilk olarak iyi birer insan olarak yetişmenizi istiyorum. Daha sonra başarı bekliyorum. Bu sıralardan ve sizin aranızdan nice Orhan Abalıoğlu’lar çıkacak ve okullar yaptıracak” dedi.

“Zeynep’le ilgili son karar akrabalarının”
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kavaf, 16 Eylül’de Hakkari’nin Geçitli Köyü yakınlarında minibüsün geçişi sırasında yola yerleştirilen mayının patlamasıyla ağır yaralanan, anne ve babasını kaybeden 15 aylık Zeynep Kurt’la ilgili son kararı akrabalarının vereceğini söyledi. Bakan Kavaf, “Zeynep’e koruyucu ailelik yapmak için çok sayıda başvuru var” dedi.Devlet Bakanı Kavaf, ‘Hakkari’de 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 3 kişi ile birlikte yaralı olarak kurtulan Zeynep’in durumu konusunda bundan sonra ne yapılabilir?’ sorusuna, “Akrabaları bize, bizim kurumlarımıza verme noktasında ikna olurlarsa, kabul ederlerse biz Zeynep’i derhal SÇHEK bünyesine alırız. Biliyorsunuz yasa gereği akrabalarının buna karar vermesi gerekir. Yani onların onayı olmadan, kabulü olmadan biz alamıyoruz. Onun dışında biz sosyal hizmetler uzmanlarımız da hastane de refakat ediyorlar. Sorun yok” cevabını verdi. Kavaf ‘koruyucu aile konusunda talep var mı?’ sorusuna ise, “Talep var” açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı