REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim Müdürü’nden ‘okullarınıza sahip çıkın’ çağrısı

Milli Eğitim Müdürü’nden ‘okullarınıza sahip çıkın’ çağrısı

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından uygulamaya konulan ‘Okullar Hayat Olsun’ projesiyle, okullar kültür, eğitim, sanat ve spor alanında mahalle sakinlerine açılıyor. Milli Eğitim Müdürü Denizlilileri okullarına sahip çıkmaya çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2012 Perşembe, 14:00

Uygulamaya geçecek olan projeyle; yaz aylarında boş kalan okul bahçelerinin bu proje ile gerçekten hayat bulması, hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılması, okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenerek Orman Bölge Müdürlüğü, Belediye ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçelerinin oluşturularak çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, “Denizli’de ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi uygulanan 18 ilçe ve 25 merkez okulda eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerin, kütüphanelerin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonların, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin sivil toplum örgütleri, kurum-kuruluşlar ile işbirliği yapılarak velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi ve eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkan veren yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi sağlanıyor” dedi.

Akgül, “Okullar tüm halkımızın birçok ihtiyacını karşılayan, yaz kış açık, yaşam merkezleri haline geliyor. Bu anlamda tüm Denizlilileri okullara sahip çıkmaya ve bu imkanlardan faydalanmaya davet ediyorum. Okullar Denizlililer ile Hayat Olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı