REKLAMI GEÇ

PAÜ Erasmusta ilk 100’de

PAÜ Erasmusta ilk 100’de

Pamukkale Üniversitesi, Erasmus Giden Personel Hareketliliği programında Avrupa’da ilk 100’e girdi. Uzmanlar, Avrupa’da 3 bin 40 aktif yüksek öğretim kurumu içerisinde ilk 100’e girmeyi önemli bir başarı olarak değerlendirdi.

/ DENİZLİHABER / 17 Ekim 2012 Çarşamba, 14:45

2010 – 2011 yılı için Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan sonuçlara göre Erasmus Giden Personel Hareketliliği programında Türkiye’den 2 üniversite Avrupa’da ilk 100’e girdi. Pamukkale Üniversitesi 82 değişimle 89. sırayı alırken, Anadolu Üniversitesi 116 değişimle 45. sırada yer aldı.

Değerlendirme Erasmus Üniversity Charter’a (Avrupa Komisyonu tarafından programda yer almak için verilen izin belgesi) sahip olan 4 bin 131 yüksek öğretim kurumu ve aktif olarak programdan yararlanan 3 bin 40 yüksek öğretim kurumu arasında gerçekleşti.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, daha önce Erasmus Programı Hareketlilik Faaliyeti ve Yerleştirme Konsorsiyumları Proje Yönetim Toplantısı’nda açıklanan verilere göre Türkiye ikincisi olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını, şimdi de Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan sonuçlara göre ilk 100’e girmenin bu mutluluğu katladığını söyledi. Rektör Bağcı, 2004 yılında Türkiye’de başlayan Erasmus programında Pamukkale Üniversitesi’nin hızlı ve istikrarlı bir şekilde yerini aldığını ve gittikçe yükselen bir grafik çizdiğini belirterek, öğrenci hareketliliğinde de aynı başarıyı yakalamak istediklerini kaydetti. Bu noktaya gelmede katkıları olan bütün personeli kutladığını belirten Prof. Dr. Bağcı, amaçlarının her alanda öncü dünya üniversitesi arasında yer almak olduğunu, bu amaçla çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünü dile getirdi.

PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Selçuk Toprak ise, mevcut başarıda uluslararası ilişkilere önem veren bir yönetimin yanında, üniversite personelinin dinamik olmasına ve aktif olarak uluslararası işbirliklerinde yer alma motivasyonunun yüksek olmasına işaret etti. Uzmanların Avrupa’da bu sayılarda yüksek öğretim kurumu içerisinde ilk 100’e girmeyi önemli bir başarı olarak gördüğünü ifade eden Toprak, Türk üniversitelerinin bu başarısında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığınca hibelerin ve kalitenin arttırılması için gösterdiği çabaların çok ciddi katkılar sağladığını söyledi.

ERASMUS NEDİR?
Erasmus giden personel hareketliliği iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısım, ders verme hareketliliğini kapsamakta ve akademik personeli ilgilendirmektedir. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi personeli Avrupa’daki ortak üniversitelere giderek ders ve seminerler vermekte ve her alanda işbirliklerini arttırmaya çalışmaktadır. İkinci kısım, eğitim alma hareketliliğini kapsamakta ve hem akademik hem de idari personeli ilgilendirmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı