REKLAMI GEÇ

PAÜ, Michigan Üniversitesi iş birliği

PAÜ, Michigan Üniversitesi iş birliği

ABD’nin Michigan Üniversitesi’nden bir grup öğrenci 2013 yaz dönemini PAÜ’de geçirecek. Pamukkale Üniversitesi öğrencileri de Michigan Devlet Üniversitesi’ne ziyarette bulunacak.

/ DENİZLİHABER / 17 Ekim 2012 Çarşamba, 09:22

1855 yılında kurulan ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk devlet üniversitesi olan Michigan Devlet Üniversitesi’nden bir grup öğretim üyesi Pamukkale Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Michigan Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinasyonu Birim Yöneticisi Irene Shim ve Genel Koordinatör Prof. Dr. Mark Wilson’ın Denizli’ye gerçekleştirdikleri ziyaret neticesinde, Pamukkale Üniversitesi ile işbirliği ve ikili anlaşmalar konsorsiyumu geliştirilmesi, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi programlarının yapılması, Amerika Birleşik Devletleri üniversiteleri ile yakın ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda karşılıklı mutabakata varılması yönünde kararlar alındı.

Görüşmeler sırasında öğretim üyeleri Türkiye’nin, Avrupa ve Orta Doğu’nun parlayan yıldızı olduğunu ve Amerika Birleşik Devletleri için büyük önem arz ettiği hususunda görüş bildirdi.

Misafir heyete, Pamukkale Üniversitesi ve Denizli’yi tanıtan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kaplan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Üniversitemizin dünya üniversitesi olma yolunda uluslararası alanda gösterdiği bu başarı, üniversitemizin akademik açıdan bilim camiasında ve özellikle yurt dışında adını başarıyla duyurmasını sağlayacak önemli bir adımdır” diye konuştu. Görüşmeler neticesinde başlangıç olarak Michigan Devlet Üniversitesi’nden bir grup öğrencinin 2013 yaz dönemini PAÜ’de geçirecekleri, bununla birlikte Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin de Michigan Devlet Üniversitesi’ne ziyarette bulunacakları karara bağlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı