REKLAMI GEÇ

PAÜ’de genetik yaklaşım ve aile paneli

PAÜ’de genetik yaklaşım ve aile paneli

Pamukkale Üniversitesi’nde “Özel Eğitimde Genetik Yaklaşım ve Aile” konulu panel düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 3 Kasım 2012 Cumartesi, 11:06

Pamukkale Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Özel Eğitim Anaokulu ve Down Sendromlu Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği tarafından düzenlenen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileler katıldı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panel, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Panelin açılışında söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, özel eğitimde genetik yaklaşımın ve aile unsurunun büyük önem taşıdığını belirterek, panelin başarılı geçmesini diledi.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülseren Bağcı’nın oturum başkanlığı yaptığı panelde, Doç. Dr. Nur Semerci “Genetik Hastalıklara Yaklaşım”, Prof. Dr. Füsun Düzcan “Doğum Öncesi Tanı ve Genetik Danışmanın Önemi”, Doç. Dr. Burcu Çakaloz “Zihinsel Yetersizliğin Erken Yaşlardaki Belirtileri”, Prof. Dr. Figen Çulha Ateşçi ise “Ailelere Psikiyatrik Yaklaşım ve Destek” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler. Oturum başkanı Prof. Dr. Gülseren Bağcı ise “Genetik Tanı Yöntemleri” konusunda bir sunum yaptı. Bir öğrenci velisi ise hayatından kesitler sunarak yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı