REKLAMI GEÇ

23 sözlü 13 poster bildiri masada

23 sözlü 13 poster bildiri masada

Pamukkale Üniversitesi’nde “Uluslararası Kore-Azerbaycan-Türkiye Yerbilimleri Çalıştayı” başladı. 5-7 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen çalıştayda akademisyenler çalışmalarını paylaşıyor. Çalıştayda 23 sözlü ve 13 poster bildirisi masaya yatırılıyor.

/ DENİZLİHABER / 6 Kasım 2012 Salı, 11:28

Kore-Pukyonk Üniversitesi, Azerbaycan-Ulusal Bilimler Akademisi, Pamukkale ve Dokuz Eylül Üniversiteleri ortaklığı ile düzenlenen çalıştayın dün gerçekleştirilen açılış törenene Vali Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan gibi kent protokolünün önemli isimleri de katıldı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışta ilk olarak söz alan Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı ve PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Aydın, “Başta depremsellik ve petrol araştırmaları olmak üzere yerbilimleri konusunda üç ülke araştırmacılarının ilk kez bir arada çalışmalarını paylaşacağı bir etkinlik olması yönüyle ön plana çıkan bu çalıştay, kırkın üzerinde araştırmacı ve konularında yetkin ve seçkin davetli konuşmacıların katıldığı etkinlik olması yönüyle önem taşımaktadır” dedi. PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Topçu ise, çalıştayın önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, bölge için çok önem taşıyan bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet yaşadığını belirterek, şunları söyledi; “Türkiye, Dünya haritasında jeocoğrafik açıdan ilginç, jeoloji ve jeofizik disiplinleri tarafından araştırılmaya açık bir bölgede bulunuyor. Üniversitemiz bölge sorunlarına bilimsel yöntemler uygulayarak çözüm getiren bir kuruluştur. Valilik, Belediye ve sivil toplum örgütleri ile iç içe olan Pamukkale Üniversitesi’nin bundan böyle bu çalışmaları uluslararası düzeye taşımak, bölgeye var olan dikkatleri daha da pekiştirmek ve araştırmaları hızlandırmak kararını 20. Kuruluş yılında almış bulunmaktadır. Bu çerçeveden baktığımızda Yer Bilimleri Fakültesi’ne giden bir yolculuğun başında olduğumuzu düşünüyorum. Jeoloji, jeofizik ve inşaat mühendisliğinin araştırmalarını uluslararası düzeye taşıyarak bölgemizde çok büyük araştırmalara imza atacak bir Yer Bilimleri Fakültesi’nin kurulması için de girişimde bulunmanın zamanı geldi. Bu organizasyonla Azerbaycan Bilim Akademisi ve Kore Üniversitesi ile yaptığımız ilk işbirliğinin daha da büyüyeceğine inanmaktayım” dedi.
Bu tür çalışmaların öneminin depremle karşı karşıya kalındığı zamanlarda anlaşıldığını belirten Belediye Başkanı Osman Zolan, bu toplantıların geleceği planlarken, zemin etüdleri ve yapılaşma gibi bir çok konuya ışık tuttuğunu ve bu sayede sıkıntıların zamanında ortadan kaldırıldığını söyledi.

Bu toplantının bölge için büyük önem taşıdığını belirten Vali Abdülkadir Demir ise, “Denizli antik çağdan beri çok büyük depremler yaşamış bir kent. Şu andada 1. derece deprem bölgesinde bulunuyoruz. Bu çalışmalarla, en son bilimsel gelişmelerle ilimizin bulunduğu konumun tespitinde yeni bir adım atılmasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Denizli açısından, özellikle yer bilimleri alanında sahip olduğu jeotermal kaynaklar açısından da çok önemli. Türkiye’nin en büyük jeotermal elektrik enerjisi üretecek santral Denizli’de çalışmalara başladı. Bunun yanında pek çok kaynağa da sahibiz” dedi.

Konuşmaların ardından çalıştayda emeği geçenlere plaket takdim edildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ergün, “Doğu Akdeniz bölgesinin tektonik yapısı ve Dünya’da hızla gelişen hidrokardon ihtiyacı” konulu açılış dersini verdi.

5-7 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek çalıştayda, 23 sözlü ve 13 poster bildirisi sunulacak. Çalıştayda petrol araştırma çalışmalarının yerbilimleri açısından değerlendirilmesi, bölgesel depremsellik ve tektonizma, yerbilimlerinde çevre ve arkeoloji, jeotermal alanları gibi konular konuşulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı