REKLAMI GEÇ

Yer bilimleri masaya yatırılıyor

Yer bilimleri masaya yatırılıyor

Pamukkale Üniversitesi yer bilimleri konusunda ilk kez 3 ülkenin birn arada gerçekleştirdiği önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapıyor. Kore, Azarbeycan ve Türkiye’nin 4 üniversitesinden 40’ın üzerinde bilim adamının katıldığı önemli toplantıda jeoloji, depremsellik, arkeoloji ve jeotermal gibi alanlara yönelik verileri değerlendirecek

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2012 Pazartesi, 12:15

Pamukkale Üniversitesi, yeraltı kaynakları ve hareketlerinin tüm yönleriyle masaya yatıralacağı uluslar arası bir çalıştaya ev sahipliği yapıyor. 2 gün sürecek Uluslararası Kore, Azerbaycan- Türkiye Yerbilimleri Çalıştayı, bugün başladı. 3 ülkenin 4 üniversitesinden 40’ın üzerinde bilim insanının katıldığı çalıştayda tüm yönleriyle yer altı kaynakları ve hareketlilikleri masaya yatırılacak. Jeotermal kaynaklar, depremsel hareketlilik, arkeoloji ve akaryakıt gibi konuların bilimsel yönleriyle tartışılaşacağı çalıştay Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Aydın çalıştay ile başta depremsellik ve petrol araştırmaları olmak üzere yerbilimleri konusunda üç ülke araştırmacılarının ilk kez bir arada çalışmalarını paylaşacağı bir etkinlik olduğuna dikkat çekti.

Çalıştayda başta katılımcı ülkelerin petrol araştırma çalışmalarının yerbilimleri açısından değerlendirilmesi olmak üzere, bölgesel depremsellik ve tektonizma, yerbilimlerinde çevre ve arkeoloji, jeotermal alanları gibi çok geniş konularda çalışmalara yer veriliyor. PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Aydın “Bu çalıştay, ilgili bölümlerde yer alan akademisyenler ve öğrenciler için olduğu kadar, ilgili meslek guruplarına yönelik bir bilgi şöleni olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

PAÜ 2 gün boyunca, önemli çalışmalara liderlik yapmış Azerbaycan Bilimler Akademi Üyesi ve Jeofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Kadirov, Kore Pukyong Üniversitesi Enerji Kaynakları Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Denizbilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dae Choul Kim’in yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve IRIS-IDS Komite üyesi Prof. Dr. Niyazi Türkelli, ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdin Bozkurt, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsünden Prof. Dr. Günay Çiftçi, Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rahmi Pınar, aynı bölüm Öğretim Üyesi olan ve açılış dersini verecek olan Prof. Dr. Mustafa Ergün, aynı üniversitenin Deprem Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ gibi isimleri ağırlıyacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı