REKLAMI GEÇ

Malzeme sempozyumu başladı

Malzeme sempozyumu başladı

Pamukkale Üniversitesi’nde 14. Uluslararası Malzeme Sempozyumu (IMSP’2012) başladı. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından 1986 yılından bu yana düzenlenen ve mühendislik malzemelerinin bilimiyle uğraşan bilim insanlarını ağırlayan Pamukkale Üniversitesi, büyük bir katılımla 14. Uluslararası Malzeme Sempozyumu’nun açılışını gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 11 Ekim 2012 Perşembe, 10:15

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan açılışa Vali Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sebahattin Nas ve Prof. Dr. Hasan Kaplan, yurtiçi ve yurtdışından bilim insanları, dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılış öncesi makine imalat sanayinin önemli firmalarının yer aldığı fuarın açılışı gerçekleştirildi. Kurdela kesiminin ardından protokol üyeleri ve davetliler standları gezdi. Saygı duruşunun ardından Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından İstiklal Marşı okundu. Koro daha sonra mini bir müzik dinletisi sundu.

Polonya Silesian Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda sempozyum başkanlarından Prof. Dr. Leszek Dobrzanski sempozyumun açılış konuşmasını yaptı. Dobrzanski, “Pamukkale Üniversitesi ile Silesian Teknoloji Üniversitesi 4 yıldır ilişkilerini örnek bir şekilde sürdürüyor. Bugüne kadar yaklaşık 200 öğretim elemanı ve öğrenci değişimi gerçekleştirdik. Bunun yanında 14. sü düzenlenen Malzeme Sempozyumu’nu da aktif olarak destekliyoruz. Sempozyumun Dünya üzerinde geniş kitlelere ulaştığını düşünüyorum. Sempozyumun bir parçası olmaktan büyük onur duyuyorum” dedi.

Bugünün anlamlı ve önemli bir gün olduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Mühendislik fakültemizin 1980’li yıllardan başlayarak bugüne kadar getirdiği malzeme sempozyumunu üniversitemizin kuruluşunun 20. yılında uluslararası hale getirmiş bulunuyoruz. Bu sadece teorik anlamda övünülecek bir konu değil, pratikte de bunun karşılığının alınmış olması rektör olarak beni çok mutlu ediyor. Bana bu onuru yaşatan mühendislik fakültesinin öğretim elemanları ve öğrencilerini kutluyorum. Bu sempozyumun önemli ipuçları vereceğini, ülkemize ve Dünya literatürüne önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı sempozyumda emeği geçenlere plaket ve hediye takdim etti.
Törenin ardından sempozyumun açılış konferansını Kral Fahd Üniversitesi Petrol Maden Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, “Yüzey Mühendisliğinde Lazer Uygulamaları: Mevcut Uygulamalar ve Yeni Eğilimler” konusunda verdi.

12 Ekim tarihine kadar devam edecek sempozyumda Döküm Tekniği, Isıl İşlemler, kaynak Tekniği, Kırılma, Kompozitler, Korozyon, Lehim ve Yapıştırma, Malzeme Geri Kazanımı, Malzeme Muayeneleri, Metaller, Yüzey Tekniği, Plastik Şekillendirme, Plastikler, Seramikler, Simulasyon Yöntemleri, Modelleme Teknikleri, Sünme, Talaşlı İmalat, Toz Metalürjisi, Triboloji, Yeni Malzemeler ve Yorulma konuları tartışılacak.
Doç. Dr. Cemal Meran’ın yürütme kurulu başkanlığı yaptığı sempozyumda 30 oturumda 126’sı sözlü 115’i poster olmak üzere toplam 241 bildiri sunulacak.

14. Uluslararası Malzeme Sempozyumu’na Polonya’da bulunan Silesian University of Technology ve World Academy of Materials and Manufacturing Engineering (WAMME) aktif olarak destek verirken, Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, Denizli Çimento, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Yatağan Belediyesi ve Kızılcabölük Belediyesi ise büyük katkı sağladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı