REKLAMI GEÇ

Denizli’de 47 bin okumaz-yazmaz var

Denizli’de 47 bin okumaz-yazmaz var

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli’de TÜİK verilerine göre, 47 bin okumaz-yazmazın olduğunu belirterek, amaçlarının bu sayıyı 10 bine düşürmek olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Aralık 2009 Çarşamba, 18:27

Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Halk Eğitim Merkezi’nde, İl Milli Eğitim şube Müdürü İbrahim Ertan Aktaş ile birlikte muhtarlarla toplantı yaptı.

Denizli’de kapı kapı dolaşıp, bire bir okumaz-yazmaz vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını belirten Mahmut Oğuz, Türkiye’de ilk olarak Denizli’de, Okuma-Yazma Yardımcı Kitabı’nın hazırlandığını ve okuma-yazma kurslarına katılanlara bu kitabın dağıtıldığını hatırlattı.

Denizli’nin, ülke genelinde, okuma-yazma oranında 59. sıradan 44. sıraya geldiğini belirten Oğuz, “Denizli’de, TÜİK verilerine göre 47 bin okumaz-yazmaz var. Ana-Kız Okuldayız Kampanyası çerçevesinde, bugüne kadar 3 bin 500 kişiye ulaştık. 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle okumaz-yazmaz sayısını 10 binlere düşürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Muhtarlardan, okuma-yazma kampanyasına destek olmalarını isteyen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Siz değerli muhtarlarımızdan bu çalışmalarımızda bize yardımcı olmanızı ve bizleri okumaz-yazmaz vatandaşlarımıza ulaştırmanızı istiyoruz. İkna çalışmaları ekiplerimiz tarafından yapılacaktır. Denizli’de, 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı’nda, bin 355 çocuğumuz ilköğretimden mezun oldu. Bu öğrencilerimizin tespitine çalışıyoruz ve onları da yeni projemiz olan ilköğretim mezunu öğrencilerin okullaştırılması projesi ile bir üst öğrenime geçmelerini sağlamak istiyoruz. Fakir ve okuma durumu olmayan öğrencilerimizi de Vakıf aracılığı ile eğitim masrafları karşılanacaktır. Tüm çalışmalara rağmen örgün öğretime gitmeye ikna edemediğimiz çocuklarımızı, Açıköğretim Lisesi’ne veya da Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerine yönlendirmek istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı