REKLAMI GEÇ

Mantar Kongresi PAÜ’de yapılacak

Mantar Kongresi PAÜ’de yapılacak

Pamukkale Üniversitesi “Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi”ne ev sahipliği yapacak. Üretici sorunlarının da konuşulacağı kongrede, 36 sözlü bildiri ve 39 poster sunulacak.

/ DENİZLİHABER / 17 Ekim 2012 Çarşamba, 09:45

1980 yılından itibaren 4 yılda bir düzenlenen Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi’nin IX.’su, 18-20 Ekim tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Kongrede 36 sözlü bildiri ve 39 poster sunulacak. Bu çalışmaların yanında çağrılı konuşmacılar, “Üretici sorunları” ve “Truffle panelleri” düzenleyecek.

Ayrıca kongrede dile getirilen üretici sorunları, ilgili bakanlıklara ulaştırılıp çözümü için takibi yapılacak.

Kongrenin açılışı 18 Ekim Perşembe günü Saat 10.30’da PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Aynı gün öğleden sonra ise üreticilerin sorunlarının ele alınacağı panel düzenlenecek. Kongre 2 ve 3. gün Pamukkale Richmond Termal Otel’de devam edecek.

PAÜ Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Kutret Gezer, Türkiye’de kültür mantarı yetiştiriciliğinin 20–25 yıldan beri yapıldığını, alternatif mantar üretiminin artması ile tarımsal ürünler içerisinde mantar üretiminin önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı