REKLAMI GEÇ

Öğrenciler topladıkları kapaklarla engellilere umut oldu

Öğrenciler topladıkları kapaklarla engellilere umut oldu

2011 yılında başlayan, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesinin yürüttüğü Denizli il ve ilçe okullarının öncülük ettiği ‘Tane Tane Kapak Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım’ sloganıyla yürütülen proje meyvelerini verdi.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2012 Cumartesi, 12:34

Arif Yalınkaya Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Sakatlar Derneği Denizli Başkanı Osman Çiyancı, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Başgün, sandalyeleri alacak olan engelli vatandaşlar, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Osman Çiyancı, “2011 yılında 3 ton 2012 yılında 5 ton olmak üzere toplam 8 ton kapak toplanarak toplanan kapakların geliri ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile 44 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine kullanılabilir kaliteli sandalye aldık. Destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Tane Tane Kapak Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım sloganıyla yola çıkan tüm öğrenci ve öğretmenlerini kutlayan Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, “İmece usulü yardımlaşma dayanışma ve işbirliğine dayalı muhteşem bir faaliyetin semeresini görüyoruz. Siz değerli çocuklarımızın topladığı 4 ton plastik şişe kapağı ile 16 adet tekerlekli sandalye alındı. Bu güzel çalışmalarınızla bu sandalyelerin sahipleri olan vatandaşlarımız rahat bir şekilde gitmek istedikleri yere ulaşacaklar. Onların hayatlarını bir nebzede olsun kolaylaştırabildiysek ne mutlu bize. Engelli bireylerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Buradan Denizli Sakatlar Deneği Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahibine verildi. Ardından Denizlili ses sanatçısı Hurşit Çakır öğrencilere kendi bestelerinden oluşan mini bir konser verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı