REKLAMI GEÇ

Denizli’de öğretmenlerin kesinti isyanı

Denizli’de öğretmenlerin kesinti isyanı

Denizli’de Eğitim-İş (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası), öğretmenlerin maaşlarını çektiği Ziraat Bankası’nın kendilerine sormadan ve maaş protokolünde yer almadığı halde ‘Hayat ve Emiklilik Sigortası’ yaptığını açıkladı. Eğitim-İş, bankanın geri adım atmaması durumumda konuyu yargıya taşıyacağını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 26 Ocak 2012 Perşembe, 15:54

Gazi Bulvarı üzerindeki Ziraat Bankası Denizli Bölge Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim-iş üyeleri, bankayı protesto etti.

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Eğitim çalışanlarının bankacılık hizmetlerinden yararlanması ücretli hale getirildi. EFT’lerden ücret kesiliyor, personelin talebi olmadan kredi kartı gönderiliyor ve zoraki verilmeye çalışılıyor. Şimdi de, Hayat ve Emeklilik Sigortası kesintisi yapıyorlar. Her ay maaşlarımızdan 3 ile 6 TL arasında kesinti yapılıyor. Kime sordular da bize sigorta yapıyorlar” diye konuştu.

Aydoğan açıklamasın devamında, “Banka, hangi gerekçe ile bu kesintiyi yapıyor? Personele istemediği bir hizmeti vermek hukuki değildir. Kesilen her kuruşun hesabını soracağız. Maaşlarımızda yapılan kesintinin geri ödenmesi için banka ile maaş protokolü yapan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduk. Kesintiler ödenmezse, konuyu yargıya taşıyıp, hakkımızı alacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı