REKLAMI GEÇ

O idarecilerin zihniyeti sorgulanmalı

O idarecilerin zihniyeti sorgulanmalı

“Ben çocuklarımızı daha iyi şartlarda devlet okullarında, milli eğitim terbiyesi alarak okutmak gerektiğini savunan ve çocuklarını bu düşünceyle devlet okullarında okutan bir işadamıyım. Ancak bu olay gösterdi ki o okulları idare edenler ve zihniyetlerinin sorgulanması gerekiyor. Bizler o insanlara çocuklarımızı emanet ediyoruz. Yaşadığım üzüntüyü size tarif edemem…” Bu sözler, Denizli’ye Nalan Kaynak Anadolu Lisesi ile birlikte 5 okul kazandıran TBMM Üstün Hizmet Madalyası sahibi hayırsever işadamı Mustafa Kaynak’a ait.

/ DENİZLİHABER / 30 Ekim 2012 Salı, 17:19

Denizlihaber.com’a Nalan kaynak Anadolu Lisesi idarecilerinin Cumhuriyet Bayramı ‘ndaki vurdumduymaz tavrı nedeniyle özel açıklamalar yapan hayırsever işadamı Mustafa Kaynak, okul idarecilerin tavrı konusunda çok büyük bir üzüntü ve endişe içinde olduğunu söyledi.

DENİZLİHABER’E ÖZEL AÇIKLAMALAR
Nalan Kaynak Anadolu Lisesi’nde yaşanan görenlere şoke eden vurdumduymazlığı ilk kez Denizlihaber.com duyurmuş, hayırsever işadamı Mustafa Kaynak tarafından yaptırılan lise binasında tüm yurtta Cumhuriyet coşkusunun yaşandığı dün(29 Ekim 2012) o coşkuyu yansıtan hiçbir bayrak, afiş ve benzeri süslemenin yer almaması vatandaşların tepkisine yol açmıştı. Denizlihaber.com’un görüştüğü eğitim aşığı hayırsever işadamı Mustafa Kaynak, çok özel ve uzun süre konuşulacak açıklamalarda bulundu.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ
Eşi Nalan Kaynak’ın adını taşıyan söz konusu okulla birlikte şu ana kadar Denizli’ye 5 okul yaptıran ve eğitime verdiği örnek destek nedeniyle TBMM Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan hayırsever İşadamı Mustafa Kaynak, yaşanan vurdumduymazlık karşısında son derece üzüntülü ve tepkili…

ÇOCUKLARINI DEVLET OKULUNDA OKUTUYOR
Şu an bir oğlu kendi adını taşıyan Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi son öğrenci olan Hayırsever İşadamı Kaynak, temel eğitimin devlet okulları tarafından verilmesi gerektiğinin savunucularından. Bu nedenle çocuklarını ilk ve orta öğretimde devlet okullarında okutan işadamı Kaynak, “Ben çocuklarımızın daha iyi şartlara kavuşmuş devlet okullarında, milli eğitim eğitim terbiyesi alarak okutmak gerektiğini savunan ve çocuklarımı bu düşünceyle devlet okullarında okutan bir işadamıyım” diye konuştu. Kaynak, “Ancak bu olay gösterdi ki o okulları idare edenler ve zihniyetleri kesinlikle sorgulanmalı. Bizler o insanlara çocuklarımızı emanet ediyoruz” dedi.

ZİHNİYET SORGULANMALI
Yaşanılan vurdumduymazlık karşısında hislerini anlatacak söz bulamadığını dile getiren Kaynak, “Her şey ortada. Eşimin adını taşıyan bu okulun, sırf idarecilerinin zihniyeti nedeniyle böyle bir şekilde gündeme gelmesi bizi çok üzdü. Üzüntümüz oraya bayrak asılmamış, Atatürk posteri yokmuş üzüntüsü değil. Bizi asıl üzen bu düşünceye sahip insanların milli eğitim bünyesinde bulunması ve hatta idareci yapılmaları” diye konuştu.

SELAHATTİN ŞAHİN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI
“Bizim asıl sorgulamamız gereken nokta budur. Bu insanların orada ne işleri olduğudur. Atatürk devrimlerine Cumhuriyet’e sahip çıkması gereken insanların, çocuklarımızı bu ülkenin milli değerlerine bağlı yetiştirmesi gerektiğini düşündüğümüz insanların bu görevlerde ne işleri var” sözleriyle tepkisini dile getiren Kaynak, Denizlihaber.com’un haberi ve vatandaşlardan gelen telefonların ardından Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ü aradığını da söyledi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE TEPKİSİNİ AKTARDI
Milli Eğitim Müdürü Akgül’ü arayarak, olaydan duyduğu rahatsızlığı, üzüntüsünü ve tepkisini dile getiren Kaynak, “Telefonda Müdür beye hem duyduğum üzüntüyü hem de tepkimi dile getirdim. Kendisi de bana okul müdürü hakkında soruşturma başlattığını söyledi. Neticesini ben de takip edeceğim. Bu tavır ve zihniyet cezasız kalmamalı” diye konuştu.

KEŞKE ELİMDEN FAZLASI GELEBİLSEYDİ
“Keşke benim elimden daha fazlası gelebilseydi. Ben büyük bir onurla, coşkuyla ve sevinçle yaptırıp teslim ettiğim okulun, dolayısıyla devlet okullarımızın bu emaneti bizden alan Milli Eğitim bürokratlarınca emin ellere teslim edilmesini beklerdim. Keşke okullarımızın başındaki idarecileri de bizler belirleyebilsek, böyle bir olay asla yaşanmazdı” diyen Kaynak, “O okulları yönetecek insanları hayırsever olarak benim tayin etmem tabii ki düşünülemez, doğru da bulmuyorum. Ama şu zihniyete de dur diyemediğim için kahroluyorum” diye konuştu.

BENİ ARAYIP AYNI TEPKİYİ GÖSTERİYORLAR
Kendisine çok sayıda vatandaşın da arayıp olayla ilgili tepkisini dile getirdiğini söyleyen Kaynak, telefonla ulaşanlara aynı tepkilerini milli eğitim yetkililerine iletmesini istediğini dile getirip, “Beni arayanların hepsi de benle aynı duyguları paylaşıyor. Bu zihniyetteki insanların milli eğitimde olmaları ve hatta idareci yapılmalarının yanlışlığına vurgu yapıyorlar” dedi.

Yorumlar

haber   -  Bağlantı 1 Kasım 2012, 00:37

Yorumlarınızı, bize göndermeden önce lütfen gözden geçirin…

Kerem   -  Bağlantı 31 Ekim 2012, 23:49

denizlihaber.com editörü sizi yorumlarımı yayınlamamanızdan ve yanlı tutumunuzdan dolayı kınıyorum. Sosyal medyada bu tarafgirliğinizi paylaşacağım.

tahsin uçar   -  Bağlantı 31 Ekim 2012, 16:43

aya bayrak dikse ne olur ? okuluna asamadıktan sonra . hem merak etme müdüre birşeycikler olmaz .

erkan çallı   -  Bağlantı 30 Ekim 2012, 22:43

1990 lı yılların başında orta asya bozkırlarına ilk Türk Bayrağını asan oralarda kolejler kurup İstiklal Marşımızı okutan bir müdürden bahsediyorsunuz. Bu ayarlama haberle kendiniz hariç kimseyi galeyana getiremezsiniz. Mustafa Kaynağı ne çabuk konuşturdunuz. Müdür o okula atandığında da engel olmak için girişimlerde bulunmuştu. Fırsat bu fırsat diyorsunuz ama bu millet size kanmaz…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı