REKLAMI GEÇ

EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR

EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, engellilerin eğitimine yönelik yürütülen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası çerçevesinde, eğitimlerine evde devam eden 2 engelliyi ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 16 Mart 2011 Çarşamba, 18:03

Oğuz, Üçler İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi iken geçirdiği rahatsızlık sonucu okula devam edemeyen Aysu Kiraz’ın öğretmeni ve ailesinden bilgi aldı. Oğuz, bir süre sohbet ettiği Aysu Kiraz’a kitap hediye etti.

Oğuz, daha sonra doğuştan bedensel engelli ve eğitimine hiç başlayamamış 31 yaşındaki Hakan Karaaslan’ı ziyaret etti. 120 saatlik 1. Kademe Okuma Yazma Kursunu bitirdikten sonra okuma yazmasını daha da geliştirmek ve ilkokul diploması almak istemesi üzerine 2. Kademe Okuma Yazma Kursuna evinde devam eden Karaaslan’ı bu azminden dolayı tebrik etti ve başarısının devamını diledi.

Oğuz burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili Devlet Bakanlığı’nın desteği ile engellilerin eğitimine yönelik yürütülen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyasının, Türkiye genelinde tüm engelli gruplarını kapsayan bir sosyal sorumluluk projesi olarak devam ettiğini belirtti.

Proje kapsamında engelleri sebebiyle okula gidemeyen öğrencilere, Milli Eğitim Müdürlüğünce öğretmen görevlendirildiğini ve eğitimlerine evde devam etmeleri sağlandığını ifade eden Oğuz, Denizli’de 2010 yılında 7 engelli öğrenciye evinde eğitim verildiğini, bu yıl da bu sayıya 12 öğrencinin daha eklendiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı