REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş: “Cemaat ve tarikat yurtları derhal kapatılmalı”

Eğitim-İş: “Cemaat ve tarikat yurtları derhal kapatılmalı”

Eğitim-İş Denizli Şubesi, Süleymancılara ait bir yurtta küçük bir çocuğa istismar olayı ile gündeme gelen Çivril’de eylem yaptı. Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, cemaat ve tarikat yurtlarının derhal kamulaştırılmasını istedi, “Unutmayalım ki Atatürk, Tekke ve Zaviyeleri bu haklı gerekçelerle kapattırmıştı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2019 Cuma, 18:36

Eğitim-İş Denizli Şubesi, Çivril’de dün ortaya çıkan cemaat yurdunda kalan bir öğrencinin tacize uğraması ile ilgili eylem yaptı. Eğitim-İş Çivril Şubesi’nin de katıldığı eylemde eğitimciler hem tarikat yurtlarında yaşananlara dikkat çekti, hem da haklarını istedi.

Grup adına açıklamayı Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptı.
Eğitim emekçilerinin sorunlarının her geçen gün arttığını, çözüm için söz veren yetkililerin de sözlerini tutmak yerine eğitimcileri oyaladığını belirten Aydoğan, “3600 ek gösterge çözüm bekleyen en temel sorunlarımızdandır. Bu haklı talebimizi, ‘devlete ek yük getirir’ diyerek erteleyen yetkililere ve sözüm ona yandaş sendikacılara sesleniyorum. Emekçinin alın terinin karşılığı devlete yük olmaz. Şunu unutmayın ki, plansız yönetim anlayışı, yolsuzluklar, savurganlık ve iş yapmadan oturan kadrolaşma için aldığınız bankamatik memurları devlete ek yük getirir. Derhal gerekli yasal düzenleme ile 3600 ek gösterge talebimizin gereğini yapın” dedi.

Eğitim emekçilerini mağdur eden en önemli sorunlardan birinin de sabit gelirlere karşılık sürekli artan vergi oranları olduğunu anlatan Aydoğan, Kamu emekçilerinin vergi oranının %15’te sabit olması gerektiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yıllardır devam eden 4+4+4 dayatmasına karşı çözüm üretemediğini öne süren Aydoğan, “Önümüzdeki yıl %40 oranında artacak olan öğrenci için lise düzeyinde yeterli derslik açmak için bir adım atılmamıştır. Derhal yeni okul binalarının yapımına başlanmalıdır” diye konuştu.

Eğitimin sorunlarının başında barınmanın yer aldığına dikkat çeken Aydoğan, “Çocuklarımız, yarınların umudu, geleceğimizin güvencesidir. Onların umutlarını yok eden, hayallerini yıkan her yapılanma yok edilmeye mahkumdur. Bugün geldiğimiz noktada, dini eğitim verdiklerini iddia eden yurtların birçoğu çocuk istismar yuvalarına dönüşmüş durumdadır. Ülkemizin her tarafında bu yurtlarda yaşanan taciz, istismar ve rahatsız edici haberler yer almaktadır. Aladağ’da bir cemaate ait yurt binasında yanan öğrencilerimiz, İstanbul’da bir yurtta daha dün yaşanan rezalette mağdur olan çocuklarımız, Karaman’da bir vakfa ait yurtta tacize uğrayan öğrencilerimiz, Gaziantep’te yine başka bir vakfın yurdunda yaşanan istismar ve tacizin yaraladığı öğrencilerimiz, İzmir Dikili’de yine aynı cemaate ait yurtta taciz edilen öğrencilerimiz hep aynı zihniyetin mağdurlarıdır” dedi.

Eğitim-iş Sendikası olarak yıllardır ülkeyi yönetenleri uyardıklarını ifade eden Aydoğan, “Devlet, tarikat ve cemaatlerle yönetilemez, evrensel hukuk değerleriyle, liyakatla, aklın ve bilimin gerektirdiği ilkelerle yönetilir dedik, dinlemediler. Allah yolunda eğitim veriyorlar, namaz kılmayı öğretiyorlar dediler, ama gördük ki işin iç yüzü farklı. Bu yapılar, her tür skandala, tacize, tecavüze karşı kalkan olarak kullandıkları İslam dinini de istismar etmektedirler. Devletin bütün olanaklarını kullanarak kadrolaşan, teşvik alan, soruları çalan, haksız atamalarla kul hakkına giren bu yapılar her dönemde karşımıza çıkmaktadır. Dün adı FETÖ idi, bugün ise SETÖ, METÖ oldular. Al birini vur ötekine. Hepsi de Cumhuriyetin temellerine dinamit koymaktadır. Hepsi vatandaşlarımızın hakkını yiyerek bir yerlere gelmektedirler. Hepsi de yeni ‘15 Temmuz hain girişimlerine’ zemin hazırlamaktadır. Yetkili makamlar, bu basın açıklamamızı bir uyarı olarak görmeli ve gereğini yerine getirmelidir. Bu nedenlerle bütün tarikat ve cemaat yurtlarının kamulaştırılmasını yetkililerden talep ediyoruz. Unutmayalım ki Atatürk, Tekke ve Zaviyeleri bu haklı gerekçelerle kapattırmıştı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı