REKLAMI GEÇ

Eğitim İş Fakir Baykurt’u unutmadı

Eğitim İş Fakir Baykurt’u unutmadı

Cumhuriyetin en önemli eğtiimcilerinden biri olan Fakir Baykurt’un ölümünün üzerinden 13. yıl geçti. Bu nedenle bir yazılı açıklama yapan Eğitişim Denizli Şubesi Eğitim Sekreteri Ahmet Karaçam, Baykurt’un Türk sendikal hareketinin önderlerinden biri olduğuna dikkat çekti

/ DENİZLİHABER / 12 Ekim 2012 Cuma, 11:42

Eğitim İş Denizli Şubesi Eğitim Sekdreteri Ahmet Karaçam, Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın Eski Genel Başkanı Fakir Baykurt’u 13. ölüm yıl dönümünde de unutulmadı.

Karaçam, Günümüz sendikal hareketinin TÖS ve Fakir Baykurt’tan daha öğrenecek çok şeyi olduğuna inandıklarını belirtirken, Eğitim-İş olarak; TÖS’ün tarihsel mirasına sahip çıkarak sendikal mücadeleyi hak ettiği yere getireceklerini ifade etti.

Eğitim İş Denizli Şubesi Eğitim Sekreteri Karaçam “Sendikamız, Fakir Baykurt’un anısını yaşatmak üzere Burdur Yeşilova Belediyesi’yle imzaladığı protokol gereğince, Yeşilova’daki “Fakir Baykurt Parkı”na bir Fakir Baykurt rölyefi yaptırmaktadır. Ayrıca her yıl sendikamızın kuruluş günü olan 17 Ekim’de “Fakir Baykurt Onur Ödülü” verilmesi de kararlaştırılmıştır. Fakir Baykurt’u ölümünün 13. yıldönümünde, saygı ve sevgiyle anıyoruz” diye konuştu.

“Fakir Baykurt, 1968 yılında “Devrimci Eğitim Şurası”nı toplayarak Türkiye’nin eğitim sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin tartışılmasını sağlamıştı” diyen Karaçam Baykurt’un Anutkabir ziyaretinde yazdığı yazıyı da anımsattı;

“Türkiye’nin öğretmenleri bugün Devrimci Eğitim Şurası’nı topladılar. Ülkemizin pek çok işi gibi hala eğitim de çıkmaz içindedir. Senin gösterdiğin mutlu amaçlardan çok uzaklarda bocalıyoruz. Borçlu, yoksul ve geri kalmış olarak yabancılardan fayda umuyoruz. Biz öğretmenler buna asla razı değiliz. Bugün çocuk ana babaları Şura’mıza yolladıkları bir telde, ‘Fakirlere uygun yol bulun’ diye konuşuyorlar. Bu yol senin devrimci yolundur, senin ışıklı yolundayız. Devrimci çıkar yollar bulup, görevimizi yapacağız. Sana saygılar…”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı