REKLAMI GEÇ

Eğitim İş’ten Yandaş Sendika pankartı!

Eğitim İş’ten Yandaş Sendika pankartı!

Eğitim İş Denizli Şubesi üyeleri, kamu ve iş sendikalarını çok yakından ilgilendiren yasa tasarısına tepkilerini sendika binası balkonuna “Yandaş Grevsiz Sendikaya Hayır” pankartı asarak dile getirdi. Uzun yıllardır medya yakıştırması olarak kullanılan yandaş, Candaş, yoldaş gibi kavramlar, yeni yasa sonrası şimdi sendikalara sıçradı.

/ DENİZLİHABER / 2 Şubat 2012 Perşembe, 17:36

Eğitim İş  Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, şube üyeleriyle birlikte sendika binası balkonunda pankart asarak kamu ve iş sendikalarıyla ilgili yeni düzenlemeler getirecek yasa tasarısına tepki gösterdi.

Sendika binasında açıklama yapan Aydoğan; “Uzun süredir tartışlan, kamu çalışanlarına sözde toplu sözleşe yapma olanağı getirecek olan yasa değişklik tasarısı, TBMM’ye sevk edildi. TBMM’ye sevk edilen yasa tasarısında eski metinlerden farklı olarak hizmet kollarında yetkili sendikaların artık hiçbir önemi kalmamaktadır. Bu durumdan en çok belediyelerdeki kamu çalışnları etkilenecektir. Şmdiye kadar belediyelerle yapılmışyüzlerce toplu sözleşeye rağen bundan sonra bu işlerde bir daha toplu sözleşeye izin verilmeyeceği ortadadır. Toplu sözleşenin kapsamına sadece göstermelik bir takım mali ve sosyal haklar girmektedir. Buna göre toplu sözleşe aslında yüzdelik ücret artışları indirgenmektedir. Toplu sözleşmede çalışanların temsili, konfederasyon düzeyinde olmaktadır. Çalışanları en çok üyeye sahip ilk üç konfederasyonun temsil edeceği belirtilmiştir. Yedi kişiden oluşucak heyette en çok üyeye sahip konfederasyonun heyet başkanı dâhil dört kişyle temsil edilmesi öngörülmüştür Adı hakem olan ancak çoğunluğu hükümet tarafından belirlenen kişlerden oluşan zorunlu tahkim kurulu son sözü söyleyecektir. Grev hakkı içermeyen, tüm yetkileri yandaş sendikaya veren böyle bir yasanın kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı getirdiğini söylemek çalışanlarla dalga geçmektir”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı