REKLAMI GEÇ

EĞİTİM KAMPUSU GELİYOR

EĞİTİM KAMPUSU GELİYOR

Denizli’nin Gültepe Mahallesi yeni yapılacak okullarla birlikte bir “Eğitim Kampusu” haline geliyor. Halen mevcut Denizli İMKB Teknik ve Kız Meslek Lisesi’nin bulunduğu bölgede müstakil bir Anaokulu’nun yapımına İl Özel İdaresi’nce başlandı.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2010 Cuma, 17:43

İlimizdeki okulların bir bölgede toplanması için başlatılan proje hayata geçti. Gültepe Mahallesi’nde kurulacak olan kampus alanı eğitim için kullanılacak.

Önümüzdeki iki yıl içerisinde aynı bölgede biri Kız Yurdu olmak üzere 24 derslikli bir okul ve yapımını TÜRK TELEKOM’un gerçekleştireceği okul, öğrenci yurdu ve kapalı spor salonu ile bölge anasınıfından başlamak üzere liseye kadar öğrencilerin eğitim göreceği bir “Eğitim Kampusu”na dönüşecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Yavuz Erkmen, iki yıl içerisinde bu yatırımların tamamlanarak bölgenin bir “Eğitim Kampusu” haline geleceğini söyledi. İl Özel İdaresi tarafından Gültepe mahallesindeki İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin hemen aşağısında müstakil Anaokulu inşaatının başlatıldığını ve en kısa sürede inşaatın bitirileceğini belirten Vali Erkmen, İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin bahçesine de Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla bir Kız Yurdu yapılacağını söyledi.

Vali Erkmen, “Biz bu bölgeyi bir eğitim kampusu gibi düşünüyoruz. İMKB Teknik ve Meslek Lisemizin hemen karşısında yerini Belediyemizin tahsis ettiği 24 derslikli bir okul inşaatı başlıyor. Yine yerini Belediyemizin tahsis ettiği ve okuluyla, yurduyla ve kapalı spor salonu ile Türk Telekom’un yapacağı büyük bir kampus yaratılıyor. Anaokulu ile, İMKB Teknik ve Meslek Lisemiz ile, Kız Yurdumuz ile, 24 derslikli okulumuz ve Türk Telekom’un yapacağı okul ile bu bölge bir eğitim kampusu haline gelecek. İki yıl içerisinde buraların çehresi değişecek” diye konuştu.

Türkiye’de mesleki eğitimin oranının artırılması gerektiğini belirten ve mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Vali Erkmen, “ Klasik eğitimden ziyade çocuklarımızı bir meslek sahibi yapmak, kalifiye hale getirmek ve dolayısıyla da ülkemizin kalkınmasına katkı yapar duruma getirmek zorundayız. İlimiz bu anlamda diğer illere örnek teşkil edecek durumdadır. Çünkü bizim meslek lisesi ve öğrenci oranımız diğer illere göre biraz daha fazladır ve bunu daha da artırmamız gerekmektedir” dedi.

Daha önce Hükümet Konağı’nın yanındaki Kız Meslek Lisesi’nin 33 derslikle eğitim öğretim hizmeti verdiğini, ancak şu anda Gültepe’deki Denizli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Servergazi’deki İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi olmak üzere derslik sayısının 60’a çıkartıldığını belirten Vali Erkmen, “Ama bu yeterli değildir. Talep fazla olduğu için üçüncü bir Kız Meslek Lisesi yapalım dedik ve geçtiğimiz hafta bunun da protokolünü yaparak Kayıhan mahallesinde yeni bir Kız Meslek Lisesi’nin inşaatına başladık. Dolayısıyla Denizli’de üç ayrı yerde üç Kız Meslek Lisemiz oluyor. Kayıhan’da yapılmakta olan Kız Meslek Lisemizi de 2011-2012 eğitim öğretim yılının başlangıcına yetiştirerek hizmete açmış olacağız” diye konuştu.

Kız Teknik ve Meslek Liselerinin sayısının artırılmasının yanı sıra Endüstri Meslek Liselerinin sayısının da arttırılacağını sözlerine ekleyen Vali Erkmen, “Gümüşler semtimizde bir Endüstri Meslek Lisesi daha yapmak suretiyle ilimizdeki Endüstri Meslek Lisesi sayısını üçe çıkartacağız. Yani halen mevcut olan Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi ve Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nin yanı sıra bir de Gümüşler’de olmak üzere üç Endüstri Meslek Lisemiz olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı