REKLAMI GEÇ

EĞİTİME HAYIRSEVER DESTEĞİ 49 MİLYON LİRAYA ULAŞTI

EĞİTİME HAYIRSEVER DESTEĞİ 49 MİLYON LİRAYA ULAŞTI

Hayırsever Osman Özgür’ün Denizli Merkez Osman Özgür İlköğretim Okulu’na yapacağı 1 milyon TL’lik katkı ile birlikte Vali Yavuz Erkmen döneminde imzalanan 52 protokol ile hayırseverlerin eğitime verdikleri destek 49 milyon TL’ye ulaştı.

/ DENİZLİHABER / 22 Mart 2011 Salı, 14:51

Servergazi Mahallesi’nde, TOKİ tarafından yapılan, Hayırsever Osman Özgür’ün yaptığı 1 milyon TL’lik katkı ile adı Denizli Merkez Osman Özgür İlköğretim Okulu olan 32 derslikli okulun protokolü, Vali Yavuz Erkmen’in makamında düzenlenen törenle imzalandı.

Protokol törenine; Vali Erkmen ve Hayırsever İş Adamı Osman Özgür’ün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Hayırsever Osman Özgür’ün oğlu Ali Rıza Özgür ve Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli katıldı.

Vali Yavuz Erkmen imza töreninde yaptığı konuşmada Denizli’nin hayırseverlik konusunda ülkemizin en önde gelen illerinden birisi olduğunu belirterek, “Bunun örneğini her alanda görüyoruz. Denizli’de göreve başladığımdan bu yana 52. okul protokolünü imzalıyoruz ve hayırseverlerin bu protokollerde eğitime yaptıkları katkı 49 milyon TL’yi bulmuş durumda. Bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Okul bizim geleceğimiz. Ülkemizin geleceği için böyle güzel okullara kavuşmamız hepimizin ideali. TOKİ ile yapmış olduğumuz protokol sonucunda, ilimizin değişik yerlerinde okullar yaptırıyoruz ve bu okullara isim verme konusunda hayırseverlerimizin okulların yarı bedellerini karşılamaları durumunda o okullara onların adını veriyoruz. Osman Özgür Bey’e yaptığı katkı için çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da eğitime katkılarının süreceğini biliyoruz” diye konuştu.

TOKİ’ye, Denizli’de 7 okulun yaptırılmakta olduğunu sözlerine ekleyen Vali Erkmen, bunlardan ikisine AYDEM AŞ ve Osman Özgür’ün adının verildiğini, geriye kalan 5 okula da hayırseverlerin yarı bedelini karşılamaları durumunda, onların adının verileceğini söyledi.

Hayırsever Osman Özgür de insanların başına olumsuzlukların büyük çoğunluğunun cahillikten geldiğini ve bu nedenle eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, “Hayrın büyüğü küçüğü olmaz. Önemli olan niyettir. Babam da aydın bir insandı. Eğitime önem verirdi. Bu nedenle bizler de eğitime verilecek her türlü katkı konusunda sonuna kadar varız. Eğitime böyle bir destek vermekten dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Denizli Merkez Osman Özgür İlköğretim Okulu’nun protokolü Vali Erkmen, Hayırsever Osman Özgür ve oğlu Ali Rıza Özgür tarafından imzalandı. Servergazi Mahallesi’nde yaptırılmakta olan okul, 32 derslikli ve 960 öğrenci kapasiteli olacak. Bodrum+zemin+3 kattan oluşacak okul, toplam 7 bin 107 metre kapalı alana sahip olacak. 2011 yılı Eylül ayında tamamlanması planlanan okula, hayırseverin yaptığı katkı 1 milyon TL.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı