REKLAMI GEÇ

‘En etkili bilim insanları’ listesinde Denizlili 6 isim yer aldı

‘En etkili bilim insanları’ listesinde Denizlili 6 isim yer aldı

Stanford Üniversitesi’nin her yıl milyonlarca akademisyenin çalışmalarını inceleyerek %2’lik dilimi belirlediği ‘en etkili bilim insanları’ listesinde Denizli’den 6 isim yer aldı. Pamukkale Üniversitesi’nden 5 akademisyen ile İzmir’de çalışan Buldanlı Prof.Dr. Sacide Alsoy Altınkaya listede yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ocak 2022 Çarşamba, 11:00

Amerika Birleşik Devletleri’nin etkili eğitim kurumlarından Stanford Üniversitesi’nin her yıl hazırladığı ‘en etkili bilim insanları listesi’ yayımladı. Geçtiğimiz Aralık ayında yayımlanan listede Denizli’den 6 akademisyen yer aldı.

Dünya genelinde milyonlarca akademisyenin yayın ve atıf sayıları, h-indeksi, yazar sıralamaları gibi çok sayıda değişkeni incelenerek başarıları tespit ediliyor. Bu değerlendirme sonucunda yüzde 2’lik dilim belirleniyor ve dünya genelinde 190 bine yakın akademisyen bu listede yer alıyor.

Yaklaşık 190 bin kişilik listede Türkiye’den 828, Denizli’den ise 6 isim bulunuyor. Pamukkale Üniversitesi’nden Prof.Dr. Erkan Yüce, Latif Elçi, Necip Atar, Harun Kemal Öztürk ve Nazım Usta listede yer aldı. Pamukkale Ünivresitesi geçen yıl 6 akademisyenle listede temsil edilmişti.

Öte yandan Buldan doğumlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde görev yapan Prof.Dr. Sacide Alsoy Altınkaya da listede yer alan diğer bir Denizlili isim oldu.

Yorumlar

Halil Karahan   -  Bağlantı 5 Ocak 2022, 22:52

Lütfen bu tür haberleri yapmadan haber kaynağından kontrol edin öyle yapın. Listenin son sırasında yazdığınız isimden önce listeye giren 109 kişi var. Yani yazdığınız gibi 6 isim yok!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı