REKLAMI GEÇ

Engelliye Üniversite Engeli

Engelliye Üniversite Engeli

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, YÖK’ün üniversite harçlarına yaptığı zammı eleştirdiği açıklamasında, Engelliler Entegre Yüksekokulu’nda, ikinci öğretim ücretlerinin yaklaşık yüzde 500 arttığını belirterek, “Engelli yurttaşlarımız ayrı bir hüsrana uğratıldı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2009 Salı, 19:44

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, YÖK’ün, üniversite ve yüksek okul harçlarına zam yapma kararını eleştirdi. YÖK’ün, harçlara yüzde 8 zam yaptığı, ikinci öğretimde ise bu zam oranının yüzde 100’ün üzerinde olduğunu ifade eden Kandemir, “YÖK’ün önerdiği rakamlara göre, ikinci öğretim öğrencilerinin katkı payı miktarlarındaki artış çok daha yüksek oldu. İkinci öğretimde artış oranları bazı programlarda yüzde 100 ve üstünde oldu. Engelliler entegre yüksekokulunda ikinci öğretim ücretleri yaklaşık yüzde 500 arttı. Engelli yurttaşlarımız ise ayrıca hüsrana uğratıldı” dedi.
YÖK’ün zam kararını, ‘dudak uçuklatan zam’ olarak nitelendiren Kandemir, “AKP hükümeti, memura, işçiye yüzde 3, yüzde 4 gibi komik zamları reva görürken, Bağ-Kur ve işçi emeklilerini 5 TL, 11 TL aylık artışlarla ölüme terk ederken, halkımız çok şiddetli bir ekonomik krizin altında ezilmişken YÖK’ün bunu görmezden gelmesi büyük bir vurdumduymazlık örneğidir” dedi.
Üniversite harçlarına bu kadar yüksek oranlarda zam yapılmasının, eğitim hakkının gasp edilmesi anlamına geldiğini ifade eden Kandemir, “YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, daha göreve yeni başladığı günlerde paralı eğitimi savunarak niyetini ortaya koymuştu. AKP iktidarının atadığı, özelleştirmeci zihniyetin üniversitedeki temsilcisi olan YÖK başkanından, başkanlığını yaptığı kuruldan parasız ve bilimsel eğitimi yaygınlaştırması, özerk, etkin bir üniversite ortamı oluşturması beklenemez” diye konuştu,
Birçok vatandaşın, çocuğunu okutamaz hale geldiğini belirten Kandemir, YÖK’ü bu zamları derhal geri almaya, Bakanlar Kurulu’nu da bu zamları onaylamamaya davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı