REKLAMI GEÇ

Hayırsever Dalaman’dan Honaz’a Okul

Hayırsever Dalaman’dan Honaz’a Okul

Hayırsever işadamı Turgut Dalaman, Honaz’ın Karateke Köyü’ne annesi ve babasının adını taşıyan 8 derslikli Necati-Fikriye Dalaman ilköğretim okulunu yaptırdı.

/ DENİZLİHABER / 10 Ekim 2009 Cumartesi, 17:15

Törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Halil Kumsar, Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hayırsever işadamı Turgut Dalaman ve Dalaman ailesinin üyeleri, daire müdürleri, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında Comenius (GAMES) projesi çerçevesinde okulda konuk olarak bulunan Portekiz, Almanya, Polonya, Romanya ve İspanya’dan gelen 16 öğretmen ve 19 öğrenci ile öğretmenler, öğrenciler ve köy halkı katıldı.

Hayırsever Turgut Dalaman, açılış töreninde yaptığı konuşmada, anne ve babasının özgeçmişlerini anlattı, onların isimlerini yaşatmaktan büyük gurur duyduğunu ve bu amaçla Karateke köyüne bir okul kazandırmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Okulun yapılmasında emeği geçen ve bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Önemli olan bundan sonra bu okulu korumak ve eğitim düzeyini yükseltmektir” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okulun hizmete girmesi ile yeni bir coşku yaşadıklarını belirterek, bu sevinci yaşatan Dalaman ailesine teşekkür etti. Honaz’ın okul öncesi eğitim dışında eğitim durumunun çok iyi olduğunu belirten Oğuz, “Bu güzel okullarımızda çağın her türlü imkanını kullanarak, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir de, Denizli İl Genel Meclisi’nin bütçesinin yüzde 20’sini eğitime ayırdığını ifade ederek, “Denizli İl Genel Meclisi olarak belediye sınırları dışında kalan yerleşim yerlerine elimizdeki imkanlar ölçüsünde her türlü hizmeti yapıyoruz” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, okulun açılmasındaki coşku ve mutluluğa ortak olduğu için kendini şanslı saydığını belirterek, Dalaman ailesine tüm Denizlililer adına teşekkür etti. Devletin bütçeden en büyük payı eğitime ayırdığını, ancak bunun yeterli gelmediğine dikkat çeken Vali Erkmen, “İşte bu noktada hayırseverlerimiz devreye giriyor. Denizli de bu konuda çok şanslı. Bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Eğitime katkının büyüğü küçüğü olmaz. Herkes imkanları ölçüsünde eğitime katkı sağlamalıdır” diye konuştu.

İnsanlarını iyi eğiten ülkelerin ileriye gittiklerini ve bu nedenle çocuklarımızı çok iyi eğitmemiz gerektiğini ifade eden Vali Erkmen, okul öncesi eğitimin önemine işaret ederek, tüm velilerin okul öncesi çağındaki çocuklarını mutlaka anaokullarına göndermelerini istedi.

Hayırseverlere de bir çağrıda bulunan Vali Erkmen, “Okul yaptıran arkadaşlar yaptırdıkları okullardaki belli sayıda mağdur durumdaki ailelerin çocuklarına ilköğretimden yüksek okulu bitirinceye kadar burs verirlerse çok iyi olur. Turgut Dalaman arkadaşımız bu çağrıma kulak verdi ve bu okuldaki imkanı olmayan ailelerin çocuklarına burs verecek. Kendisine bu hizmeti için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu uygulamayı yaygınlaştırırsak, bu çocuklarımız yüksekokulu bitirinceye kadara kendilerin güvencede hissedeceklerdir” diye konuştu.

Avrupa Birliği Projesi kapsamında okulda bulunan yabancı konuklara da hoş geldiniz dileklerini ileten Vali Erkmen, insanların bu şekilde kaynaşmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, Necati-Fikriye Dalaman İlköğretim Okulu’nun açılışı Vali Erkmen, Dalaman ailesi fertleri ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Erkmen ve protokol üyeleri okulda incelemelerde bulunarak, öğrencilerle sohbet ettiler. Vali Erkmen ayrıca, vatandaşlarla da bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Honaz Salça Fabrikasını da ziyaret eden Vali Erkmen, üretim kapasitesi, bu yılki üretim miktarı, ve hammadde konularında yetkililerden bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı