REKLAMI GEÇ

HEDEF 100 BİN ÖĞRETMENİ EĞİTMEK

HEDEF 100 BİN ÖĞRETMENİ EĞİTMEK

Garanti Bankası himayesinde kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından ‘Öğretmenin Sınırı Yok Projesi’ kapsamında, 5 yılda 100 bin öğretmene eğitim verilmesi hedefleniyor. Projenin ilk ilçe destekçisi, Denizli’den Sadık Grubu oldu.

/ DENİZLİHABER / 1 Ekim 2010 Cuma, 18:01

Garanti Bankası’nın himayesinde kurulan ÖRAV (Öğretmen Akademisi Vakfı)’ın Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil, Öğretmenin Sınırı Yok Projesi’ni tanıtmak, projenin ilk ilçe destekçisi olan Sadık Grup’a teşekkür etmek amacıyla, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı yaptı. Betil, amaçlarının 5 yılda 100 bin ilköğretim okulu öğretmenine eğitim vermek olduğunu söyledi.

Sadık Grubu, ilk ilçe destekçisi
ÖRAV Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Betil, ÖRAV’ın 2 yıl önce eğitime başladığını ve ilköğretim okulu öğretmenlerinin kendilerini geliştirmeleri için eğitim almalarını sağlamak amacıyla kurulduğunu söyledi. Betil, iş adamlarından destek alma çalışmalarına ilk Denizli’den başladıklarını belirterek, “Denizli’den Batı Oto, Ata Tekstil, Gökhan Tekstil, OCZ Tekstil, CSA Holding, okul bazında eğitim destekçilerimiz oldu. Sarayköy’de ise ilçe bazında Sadık Grubu destekçimiz. Sadık Grubu, Türkiye’de, ilk ilçe destekçimiz oldu” dedi.

İlk büyük destek Denizli’den
Sarayköy’deki 12 ilköğretim okulunda görev yapan öğretmenlerin eğitim masraflarını, Sadık Grubu’nun üstlendiğini dile getiren Betil, “Sanayimizin önde gelen şehirlerinden Denizli, eğitimde her alanda bir adım önce, bir adım önde, iyi bir örnek olmak vizyonunun yanı sıra, hayırsever vatandaşlarının eğitime katkılarıyla da dikkat çekiyor. Bu sebeple, Öğretmenin Sınırı Yok Projesi’ne ilk büyük desteğin Denizli’den gelmesi bizi çok sevindirdi. Garanti Bankası ve Öğretmen Akademisi Vakfı adına, Turgay Mersin’in nezdinde tüm Sadık Grup yöneticilerine teşekkür ederim. Denizli’deki iş adamlarına, öğretmenlerine sahip çıktıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

“Hedef, 5 yılda 100 bin öğretmene ulaşmak”
Betil, düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik eğitim faaliyetleri düzenlemek amacıyla, ÖRAV’ın 2009 yılı Mart ayında ilk eğitimlerini vermeye başladığını belirterek, “Proje kapsamında bu güne kadar 47 ilden 15 bin öğretmene eğitim verdik. Hedefimiz, 5 yılda 100 bin öğretmene ulaşmak” dedi.

“Projeyle okulların iklimini değiştiriyoruz”
ÖRAV Müdürü Kayhan Karlı, Garanti Bankası ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen Öğretmenin Sınırı Yok Projesi ile yıldız öğretmenler değil, yıldız okullar yaratmaya çalıştıklarını söyledi. Karlı, “Projenin ilk aşaması; iletişim becerileri, 21. yüzyılda sınıfı nasıl yönetiri ve ölçme, değerlendirme modüllerinden oluşuyor. Eğitime katılan öğretmenler, eğitimden sonra ailesi ile iletişiminin bile artık daha iyi olduğunu söylüyor. Biz, bu projeyle, okulların iklimini değiştiriyoruz” dedi. Karlı, projede yüz yüze eğitimin ardından, öğretmenlerin eğitiminin e-kampus eğitimiyle devam ettiğini söyledi.

Sadık Grubu 40 bin TL bağışladı
Konuşmaların ardından ÖRAV Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil, otomotiv ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren ve projeye 40 bin TL bağışta bulunarak, projenin ilk ilçe destekçisi olan Sadık Grubu’ndan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Mersin’e teşekkür plaketi verdi. Sadık Grubu Başkan Yardımcısı Turgay Mersin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kısıtlı olanaklara sahip olduğunu söyleyerek, “Çocuklarımızın ilk eğitimi aldığı kişiler ilköğretim okulu öğretmenleri… Dolayısıyla bu öğretmenlerimizin donanımlı olması, gelecek kuşakların daha iyi yetişmesi demektir. Umuyorum, bu proje aksamadan devam eder. Eğitim için binalar yapılıyor ama binaların içindeki eğitimciler çok daha önemli” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı