REKLAMI GEÇ

İlklerin üniversitesi PAÜ

İlklerin üniversitesi PAÜ

Pamukkale Üniversitesi’nde 2009–2010 Eğitim-Öğretim Yılı kayıtları başladı. Yeni sistemle, ön kayıttan başlayarak mezun oluncaya kadar öğrenci ile ilgili tüm işlemler, web tabanlı bir sistem üzerinden yapılıyor, bürokrasi azalıyor.

/ DENİZLİHABER / 1 Eylül 2009 Salı, 16:59

Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenci kayıtları başladı. 31 Ağustos’ta başlayan ve 7 Eylül’e kadar devam edecek olan kayıtlar sonunda, toplam 8 bin 648 öğrenci daha PAÜ ailesine katılacak. Yeni gelen öğrencilerle birlikte PAÜ’nün öğrenci sayısı 30 bini aştı. Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, altyapı ve donanım olarak öğrencilerin taleplerini karşılamaya hazır olduklarını, yeni eğitim-öğretim yılına yeni bina, laboratuvar ve sınıfların yetiştirildiğini, gerekli tadilatların da yapılmaya devam edeceğini, ilklerin üniversitesi PAÜ’de bu yıl bilgi işlem ve donanım konusunda da atılımlar yapıldığını dile getirdi.

Bürokrasiyi azaltıp öğrencileri başarıya teşvik eden ve ilkleri içinde barındıran sistemin ana başlıkları şu şekilde:

Yönetmelik ve Yönergeler:
Her türlü değişikliğin yönetmelikler üzerinden gerçekleşmesi zorunluluğu, her seferinde yönetmeliğin değiştirilmesi güçlüğünü ve bürokrasiyi beraberinde getiriyordu. Üniversite, tüm yönetmeliklerini zamanın gerekliliklerini karşılayacak şekilde güncellemeye karar verdi. 20’ye yakın yönetmelik incelendi, harmanlandı ve PAÜ’ye özel, gereksinimlere uygun yönetmelikler belirlendi. Yönetmelikler kısaltıldı, uzun yıllar boyunca değiştirilemeyecek hale getirildi. Yönetmelikler kısa ve öz halde hazırlandı, detay bilgiler yönergeler halinde düzenlendi. Bundan sonra güncellenmesi gereken bilgiler, Senato kararıyla yönerge şeklinde düzenlenecek. Akış ve sistematik tamamen değişti, bürokrasi azaldı.

Ders Müfredatı:
Yeni yönetmelik ve yönergeye göre, ders müfredatları öğrenci ve öğretim elemanına serbestlik getirecek şekilde değiştirildi. Ders müfredatları seçmeli ağırlıklı hale getirildi. Zorunlu derslerle birlikte, değişik fakültelerden farklı dersler alabilme hakkı sayesinde öğrencilerin kendi kariyerlerini kendilerinin belirleyebilmesinin önü açıldı. Başka bir deyişle, öğretim üyesi eksenli sistemden, öğrenci merkezli sisteme geçiş sağlandı.

Not Geçme Sistemi:
Yapılandırma çalışmaları sonucunda not sistemi tamamen değişti. 1/3 barajı kaldırıldı. Sınıf ortalaması en az 50 olacak şekilde belirlendi. Öğrenciye koşullu geçme hakkı getirildi. Öğrenci merkezli sistem sayesinde, artık PAÜ’de, 4 yıllık eğitim-öğretim hayatını, öğrenciye, kendi başarıları çerçevesinde, 3 yılda tamamlayabilme ve mezun olabilme şansı da doğdu. Başarı odaklı sistemle, öğrencilerin işi kolaylaştırıldı. Öğretim elemanlarına da esnek notlandırma özgürlüğü getirildi, öğretim elemanı yıl içerisinde kendi istediği sayıda ve ağırlıkta ara sınavlar ve değerlendirmeler yaparak, öğrencinin başarısını notlandırabilecek.

Ders Seçimleri:
Ders seçimleri artık internet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Öğrencilerin danışmanları da onayı online verebiliyor. Yani öğrencinin danışman hocasıyla yan yana gelmeden işlem yapabilmesi mümkün hale geliyor. Yeniliklerden biri de danışman-öğrenci arasındaki mesaj trafiği ağının kurulması…

Otomasyon sistemi:
Uzun yıllardır kullanılmakta olan Öğrenci Bilgi Sistemi’nin yenilenmesine karar verilmişti. Windows tabanlı, büyük çoğunluğu Pamukkale Üniversitesi’nden mezun, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda görevli bir ekip tarafından yaklaşık 1.5 yıldır sıfırdan başlayarak geliştirilen ve geçen yıl bazı bölümleri devreye alınan otomasyon sistemi, bu yaz tamamlandı ve güz döneminden itibaren tüm öğrenciler bu sisteme dahil edildi. Yeni otomasyon sistemi, ön kayıttan başlayarak mezun oluncaya kadar öğrenci ile ilgili tüm işlemleri web tabanlı bir sistem üzerinden yapıyor. Yeni otomasyon sistemi yenilenen yönetmeliklere de uygun hale getirilmiş olup, özellikle ders seçme, değiştirme işlemlerinde tüm kontrolleri yapmakta, böylece öğrencilerin ve danışmanların iş yükünü hafifletiyor.

Bu yıl ilk kez PAÜ’nün yüksek lisans ve doktora öğrencileri de otomasyon sistemine dahil edildi. Online başvurular alındı, jürilerin mülakat notlarının girişi ve yerleştirmeler de dahil olmak üzere tüm süreç online olarak gerçekleştirildi. Lisansüstü öğrencilerin kayıttan başlayarak tez savunmasına kadar tüm süreçleri otomasyon sistemine dahil edildi.

Kayıt işlemlerinin kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yaklaşık 50 kişilik bir ekiple öğrencilere hizmet veriliyor. Öğrenci ve veliler için gereken tüm imkanlar seferber edilirken, gün boyu ambulans hazır bekletiliyor. Rektörlük binası önünde kurulan çadırlarda temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için imkanlar sağlandı. Öğrenciler, otomasyon sistemi sayesinde ön kayıt işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirdiği için kayıt işlemleri kısa sürede yapılabiliyor.

Rektörlük SKS Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda ise velilerin dikkatli olması istendi ve şu hatırlatmada bulunuldu:
“PAÜ öğrencilerine yönelik yapılan her türlü özel yurt, apart, öğrenci evi, her türlü ürün tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde kanun, tüzük ve yönetmeliklere aykırı olarak öğrenci ve ailesini kandırmaya yönelik her türlü yanlış bilgi ve beyanlar konusunda dikkatli olunmalıdır.”

Öte yandan; YÖK tarafından ek kontenjanların Eylül ayı sonunda açıklanacağı bildirildi.

Kayıt tarihleri şöyle:
FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/METEB KAYIT TARİHİ
BAŞLAMA BİTİŞ
TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN
YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI
Eğitim Fakültesi 07 Eylül 2009 07 Eylül 2009
Fen-Edebiyat Fakültesi 31 Ağustos 2009 31 Ağustos 2009
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 03 Eylül 2009 03 Eylül 2009
Mühendislik Fakültesi 01 Eylül 2009 01 Eylül 2009
Teknik Eğitim Fakültesi 03 Eylül 2009 03 Eylül 2009
Tıp Fakültesi 07 Eylül 2009 07 Eylül 2009
Denizli Sağlık Yüksekokulu 03 Eylül 2009 03 Eylül 2009
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Y.O. 03 Eylül 2009 03 Eylül 2009
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 01 Eylül 2009 01 Eylül 2009

TABLO-3A. SINAVSIZ OLARAK YERLEŞTİRİLECEK MESLEK YÜKSEKOKULLARI İLE
AÇIKÖĞRETİM ÖNLİSANS PROGRAMLARI
Denizli Meslek Yüksekokulu 04 Eylül 2009 04 Eylül 2009
Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. 31 Ağustos 2009 31 Ağustos 2009
Bekilli Meslek Yüksekokulu. 04 Eylül 2009 04 Eylül 2009
Buldan Meslek Yüksekokulu. 01 Eylül 2009 01 Eylül 2009
Çivril Meslek Yükseokulu. 02 Eylül 2009 02 Eylül 2009
Honaz Meslek Yüksekokulu. 02 Eylül 2009 02 Eylül 2009
TABLO-5. ÖZEL YETENEK SINAVI SONUÇLARINA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN
YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI
Eğitim Fakültesi. 07 Eylül 2009 07 Eylül 2009
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Y.O. 07 Eylül 2009 07 Eylül 2009

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı