REKLAMI GEÇ

KİTAP OKUMA YARIŞMASINI TUBA SOYUÇOK KAZANDI

KİTAP OKUMA YARIŞMASINI TUBA SOYUÇOK KAZANDI

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Servergazi Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen “İlköğretim Okulları Arası Bölgesel 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması” yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Mart 2011 Salı, 17:05

Servergazi Liseleri ve Servergazi Ufuk Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen yarışmaya, 12 ildeki 205 ilköğretim okulundan 7. ve 8. sınıflara devam eden 723 öğrenci katıldı.

Yarışmada, 100 Temel Eser arasından seçilen ve daha önce duyurusu yapılan eserlerden toplam 100 soru yöneltildi. Yarışmanın birinciliğini Denizli-Tavas Hâkimiyet İlköğretim Okulu öğrencisi Tuğba Soyuçok kazandı. Yarışmada, İzmir Özel Karşıyaka Yamanlar İlköğretim Okulu öğrencisi Feyza Yılmaz ikinci ve Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu öğrencisi Gülşen Arslan üçüncü oldu.

Yarışmanın ödül töreni Özel Servergazi İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, burada yaptığı konuşmada, kitap okumaya ilgiyi artırmak, öğrencinin okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, özgüven duygusunu geliştirmek ve okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla yapılan bu tür etkinliklerin sayısının artmasını diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı