REKLAMI GEÇ

Küçük eksiklere, hayırsever desteği

Küçük eksiklere, hayırsever desteği

Vali Yavuz Erkmen, 18 ilçenin kaymakamı ve milli eğitim müdürleri ile yaptığı toplantıda, okulların küçük eksikliklerinin, devlet yardımı beklenmeden, hayırseverler vasıtasıyla giderilmesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Kasım 2008 Çarşamba, 01:00

Denizli’nin 18 ilçesindeki okulların durumu, 80. Yıl Öğretmenevi’nde yapılan toplantıda ele alındı. Kaymakamlar ve ilçelerin milli eğitim müdürleri; okul, laboratuar, yemekhane, çok amaçlı salon, kapalı spor salonu ve derslik ihtiyaçlarını bildirdi. Toplantıda konuşan Vali Yavuz Erkmen, özellikle okul müdürlerinin uyarılarak okullardaki küçük sorunların devlet yardımı beklenmeden giderilmesi direktifini verdi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

80. Yıl Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yavuz Erkmen, Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yüceliş, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile 18 ilçenin kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı. Toplantıda her ilçe kaymakamı, ilçesine bağlı bulunan belde ve köylerdeki okullarla ilgili bilgi verdi. Okullardaki öncelikli eksiklikleri dile getiren kaymakamlar, ek dershane, pansiyon ve yemekhane gibi aciliyeti olan isteklerini Vali Yavuz Erkmen başkanlığındaki komisyona sundular. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından acil olarak ön görülen okulların istekleri, planlama dahilinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gündemine alındı.

 

Toplantı sonrası konuşan Vali Yavuz Erkmen, okullara ait olan eksikliklerin en kısa sürede planlama dahilinde giderileceğini söyledi. İlçedeki okulların öncelikli eksikliklerinin belirlenmesi için toplantının düzenlendiğini söyleyen Vali Erkmen, “Her ilçede, ihtiyacı olan üç beş okulumuz olabilir. Ancak burada en acil ihtiyaç hangi okulumuzdaysa onu belirlememiz gerekiyor. Toplantının sonunda yapacağımız sonuç da sadece 2009 yılı değil bundan sonraki yıllara da yansıyacaktır. Bizim her ilçede bir iş yapalım düşüncesi ile değil,  elimizdeki paraya göre hareket etmemiz gerekiyor. Belirlenen eksiklikleri ilçelerdeki hayırseverlerimizle irtibata geçerek de giderebiliriz. Bazı hayırseverlerimiz ihtiyacın tamamını karşılayamasa da yarısını karşılayabilir. Bu şekilde olursa işimiz daha da kolaylaşmış olur” dedi.

İlçe milli eğitim müdürleri vasıtasıyla okul müdürlerine uyarılarda da bulunan Vali Erkmen, okuldan mezun olan öğrencilerin eğitimine devam edip etmedikleri konusunun takip edilmesini ve yardıma muhtaç öğrencilerin de belirlenerek yardımda bulunulmasını istedi. Vali Yavuz Erkmen, okullarda meydana gelen küçük aksaklıkların devlet yardımını beklemeden en kısa sürede giderilmesini isteyerek, yapılan ödemelerde elektrik faturası gibi önemli ödemelerin aksatılmadan karşılanması direktifini verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı