REKLAMI GEÇ

Mehmet Akif Ersoy anıldı

Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 73. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2009 Pazartesi, 18:31

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen törene; Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici ve Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Mehmet Akif Ersoy ve kurtuluş yıllarını anlatan tiyatro gösterileri, Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatılması ve şiirlerin okunması ile devam etti.
Denizli Gençlik Sanat Merkezi, drama ve şiir dinletisi gösterilerini sergilerken, Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Romanes QuArtet Grubu da Çanakkale Türküsü isimli eseri, Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği sanatçıları da çeşitli eserler seslendirdiler.
PAÜ Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ, Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatarak, milli birlik ve beraberlik konulu sunum yaptı. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andığını söyleyerek, “Mehmet Akif Ersoy bu milletin savaş meydanlarında vermiş olduğu büyük mücadelenin büyük bir usta tarafından yoğrulup bir millet inşa eden zanaatkarlarından biridir” dedi. Vali Yavuz Erkmen, Mehmet Akif Ersoy’un hiçbir zaman unutulmayacak bir şair olduğunu söyleyerek, “Akif dendiği zaman aklımıza çok şeyler geliyor. Akif dendiği zaman biz İstiklal Marşımızı hatırlıyoruz, Çanakkale’yi hatırlıyoruz, şehitlerimizi gazilerimizi saygıyla anmayı hatırlıyoruz. Milli Birliğimizi beraberliğimizi hatırlıyoruz. Bize bu kadar önemli değerleri kazandıran bu önemli ve ülkemiz için çok kıymetli milli şahsiyeti, hiçbirimizin unutmaması gerekiyor. Her vesile ile onu anmak ve yaşatmamız gerekiyor” dedi. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da, Mehmet Akif Ersoy’un milletin varoluş mücadelesinde milletin sesi olduğunu söyleyerek, “Azim, inanç ve büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelemizi muhteşem mısraları ile ebedileştiren milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, ölümünün 73. yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Şairler bir milletin vicdanıdır. Şairler ve eserleri milleti ayrıştırmaktan kurtarır. Birlik ve beraberliğin güzelliğine mükemmelliğine taşırlar. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy da milli vicdanın ve milletimizin varoluş mücadelesi içinde milletimizin sesi olmuştur. Milletimizi birleştirmiş ve bütünleştirmiştir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı