REKLAMI GEÇ

MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENLERİNE KURS

MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENLERİNE KURS

Meslek dersleri öğretmenleri için hazırlanan, UMEM Hizmet İçi Eğitim Kursu, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde açıldı.

/ DENİZLİHABER / 30 Kasım 2010 Salı, 17:35

İstihdamı artırmak amacıyla bir araya gelen Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş-Kur Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin hazırladığı, Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezleri (UMEM) Projesi hayata geçiriliyor. Bu çerçevede, Denizli’deki meslek dersleri öğretmenleri için düzenlenen hizmet için eğitim kursu, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde başladı. Kursun açılışı törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri İbrahim Ertan Aktaş, Rağıp Çelik, Atatürk EML Okul Müdürü, Eğitmenler PAÜ’den Yrd. Doç. Dr. Şenol Akay, Öğretim Görevlisi Ömer Dican, özel sektörden Ali Aydemir ve kursiyerler katıldı.

Açılışta konuşan İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, “Bu projeye İş-Kur çok büyük önem veriyor. İstihdam ve mesleki eğitimin birlikte yürümesi, ülkemiz için çok önemli. UMEM Projesi, mesleki eğitimde bir dönüm noktasıdır ve model bir çalışmadır. Böylesi önemli bir çalışmanın Milli Eğitim ile birlikte yapılması bu çalışmaya ayrıca değer katıyor” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Mesleki eğitimin önemini her toplantıda her ortamda dile getiriyoruz. Meslek Lisesi eğitimcileri olarak önemini sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Türkiye genelinde mesleki eğitimde, tüm kurumlarımızda mesleki eğitimin daha iyi hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. İlimizde 98 ortaöğretim kurumu var. Bu kurumların 47 tanesi, mesleki eğitim veren ortaöğretim kurumudur. 25 bin civarında öğrencimiz mesleki eğitim alıyor. Biz okullarımızın fiziki yapılarını daha da iyileştirerek, bu sayıyı daha da yukarılara çekmek için çalışıyoruz. Okullarımızı günümüz şartlarına getirerek, çocuklarımızın günümüz teknolojisinde eğitim almasını için uğraş veriyoruz ve bunun da UMEM Projesi ile daha da iyileşeceğine inanıyoruz” dedi. Oğuz, iki hafta sürecek olan hizmet içi eğitim kursunun hayırlı ve verimli olmasını diledi.

UMEM Projesi kapsamında , Denizli’de iki ayrı hizmet içi eğitim kursu açıldı ve 20 kişilik gruplar halinde, toplam 40 öğretmen, 2 hafta boyunca, yakıcı cihazlar bakım onarım ve bilgisayar destekli çizim konusunda kurs alacak. Kursu; PAÜ’den Yrd. Doç. Dr. Şenol Akay, Öğretim Görevlisi Ömer Dican, özel sektörden Ali Aydemir ve Atatürk EML öğretmenleri verecek. Ayrıca yine konularla ilgili sektörlerden işverenler de eğitimci olarak kursa katılacak. Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 29 Kasım’da başlayan kurslar, 10 Aralık’ta sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı