REKLAMI GEÇ

Öğrencilere meslek anlatıp yönlendiriyorlar

Öğrencilere meslek anlatıp yönlendiriyorlar

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile öğrencilere meslek tanıtımları yapılarak en doğru işi seçmeleri için okul çağlarından itibaren yönlendirilecek.

/ DENİZLİHABER / 8 Kasım 2012 Perşembe, 14:35

Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri” Alt Çalışma Grubu Toplantısı İş-Kur İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İş-Kur Müdürü Feridun Giresun, RAM müdürü ve rehber öğretmenler katıldı.

İş-Kur Müdürü Feridun Giresun “2004 yılında yapılan proje ile çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri kapsamında mesleki yeterliliğin tabana yayılması için çalışmalarımız sürmektedir” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise mesleki eğitimin önemine işaret ederek, “Mesleki rehberlik çalışmaları ile ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerimizin öğrenimleri boyunca ve okullarından mezun olduktan sonra mesleklerinin statüleri, getirileri ve toplumsal özellikleri hakkında RAM tarafından yapılan programlarla bilinçlendirmektir. Okullarda ve geçici seyyar olarak meslekler tanıtılmaktadır. Günümüz şartlarında birçok firma personel ihtiyacını deneme yanılma yolu ile karşılamaktadır. Meslek okullarımızda ve mesleki eğitim veren kurumlarımızda çocuklarımız öğrenimleri boyunca meslekleri ile içli dışlı olarak eğitim almaktadırlar. Bununla da firmaların kalifiye eleman ihtiyacı karşılanmaktadır. İş-Kur ile yaptığımız protokoller çerçevesinde meslek okullarımızdan mezun olan çocuklarımız ile işletme ve firmalar arasında bu kurumumuz bir köprü vazifesi oluşturacaktır. Ankara’da Mesleki Yeterlilik Kurulu oluşturuldu. Bununla birlikte mesleki eğitim merkezlerinden verilen belgeler uluslar arası geçerliliğe kavuşacaktır. Sonuç itibari ile yaptığımız bu çalışmalar ile istihdam edilenler ve işveren tarafından verimliliğin ve başarının artacağına inanıyoruz” dedi.

2004 tarihinde imzalanan “MBRD Hizmetleri” işbirliği protokolü çerçevesinde oluşturulan “MBRD Hizmetleri” Mutabakat Belgesi doğrultusunda, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Denizli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, işgücü piyasasının istediği nitelikler ve ihtiyaçlar dikkate alınarak, gençlerin özelliklerine uygun mesleği seçmeleri, böylece mesleğinde ve çalışma hayatında başarılı olmalarını sağlamak amacıyla ortak bir çalışma yürütecek. Denizli’deki rehber öğretmenler, öğrencilere meslekleri tanıtacak ve meslek seçimi konusunda yönlendirmede bulunacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı