REKLAMI GEÇ

Öğretmen görevden uzaklaştırıldı

Öğretmen görevden uzaklaştırıldı

Hürriyet İlköğretim Okulu’nda tarih öğretmenliği yapan Salih Pehlivan’ın öğrencilerine dağıttığı ödev nitelikli yazılar, tartışma konusu oldu. Öğrencilere çalışmaları için verilen bilgi notlarında “Padişahlığın tek kişilik bir yönetim biçimi olmadığı ve tam bir Cumhuriyet yönetimi olduğu” belirtildi. Öğrencilere dağıtılan yazıların ortaya çıkmasının ardından, Tarih Öğretmeni Salih Pehlivan görevinden uzaklaştırıldı.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2008 Salı, 01:00

Denizli merkezde bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencilerine, Tarih Öğretmeni Salih Pehlivan tarafından dağıtılan bilgi notları tartışma yarattı. Tarih Öğretmeni Pehlivan tarafından, sınava hazırlık için öğrencilere dağıtılan bilgi notlarında, padişahlığın tek kişilik bir yönetim biçimi olmadığı, tam bir Cumhuriyet yönetimi olduğu belirtildi. Sınava bu görüşlerle hazırlanan öğrencilere dağıtılan ve yanlış bilgilerde dolu bilgi notları ise öğrencilerin tepkisine neden oldu. Tarih öğretmenleri Salih Pehlivan’ın sınav için bu bilgileri kendilerine verdiklerini belirten 8/A sınıfı öğrencileri, öğretmenlerinin yanlış bilgiler ile kendilerini yönlendirmek isteğini belirtti.

Sınava hazırlık için tarih öğretmeni tarafından verilen 20 sayfalık bilgi notunda ise şunlara yer verildi: 

*-Kapitalizm: Kapitalizm, kominizm zıttına herşey insan içindir. Kişinin nereden kazanacağı önemli değildir. Ne kadar vergi ödediği önemli değildir.  İnsanları doğum ile kabir arasında en üst düzeyde mutlu etmeyi amaçlar. Ama her zaman ve her yerde büyük balık küçük balığı yutar. Güçlü zayıfı, zengin fakiri daima ezer. Asla sorumluluk duymaz. Başıboşluğa sonuna kadar izin vardır.

*-Sosyalizim: 243 çeşittir. Kominizm ve kapitalizm gibi insanı beşik ile mezar arasında mutlu yaşatmaya yöneliktir. Bu sistemde dinin yeri yoktur. Kağıt üzerinde ve hayallerde yaşatılan bir dünya cennetidir. Yeryüzünde hiçbir ülkede uygulanmamıştır. Uygulanma ihtimalide yoktur.

*-“Padişahlık söylendiği gibi tek bir kişiyle yönetilen yönetim biçimi değildir. Tam bir cumhuriyettir. Gerçek cumhuriyettir. Ülkede bulunan en ehil insanlara göreve getirilir. Söylendiği gibi padişahlık astığı astık kestiği kestik değildir. Şeyhül İslam dolasıyla şura Kur-an, sünnet, icma, gıyasın, zıttına hiçbirşey yapamaz. Yaparsa kendi kafası gider. Öyleyse padişahlık rejimi asla monarşik değildir. Diğer sistemlerin hepsindende adaletlidir.” “Herhangi bir konuda uzman (ehil) olan insanların çoğulculuk esasına dayalı yönetim biçimine gerçek cumhuriyet denir.

Hürriyet İlköğretim Okulu’ndaki olayın ardından açıklama yapan Vali Erkmen, Tarih Öğretmeni Pehlivan’ın görevinden uzaklaştırıldığını bildirdi. Erkmen, “24/25 Kasım 2008 tarihlerinde yerel ve ulusal basında yer alan, İlimiz Hürriyet İlköğretim Okulu öğretmeni Salih Pehlivan’ın müfredata uymayan ve temel eğitim ve öğretim programlarına aykırı konularda öğrencilere notlar dağıttığı yolundaki yolundaki iddiaların Valiliğimizce öğrenilmesi üzerine, adı geçen öğretmen görevden uzaklaştırılmış, konunun aydınlatılması için 20.11.2008 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişleri görevlendirilmiş olup, inceleme ve soruşturma devam etmektedir” dedi. Vali Erkmen, soruşturmanın sonucunun ayrıca kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı