REKLAMI GEÇ

Öğretmenler Günü kutlandı

Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törende, öğretmenler halk oyunları gösterisi sundu. Emekli öğretmenlerin plaket aldığı törende, adaylığı kaldırılan öğretmenler de yemin ederek asil görevlerine başladı. Öğretmenlerden oluşan koro da dinleyenlerden büyük alkış aldı.

/ DENİZLİHABER / 24 Kasım 2008 Pazartesi, 01:00

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Halk Eğitim Merkezi’nde bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliklere Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Çardakçı, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, öğretmenlerden oluşan ekip,  halk oyunları gösterisi sundu. Gösterinin ardından aday ve emekli öğretmenler adına konuşmalar yapıldı.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Aday öğretmenler adına konuşan Bilge Denyeli, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu, bu kutsal mesleği yapmaktan gurur duyduğunu söyledi. Emekli öğretmenler adına konuşan Hilal Contay ise 33 yıl görev yaptığı öğretmenlik mesleğinden onurla emekli olduğunu söyledi. Hilal Contay, konuşmasının sonunda Türk Bayrağı çıkararak öptü.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Atatürk’ün hediye ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü büyük bir sevinçle kutladıklarını söyleyerek, “24 Kasım Türk öğretmeninin şeref günüdür. 24 Kasım 1928 yılında açılan Millet Mektepleri’nde yaşlı, genç, çocuk, kadın herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir. Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün başöğretmen oluşu, 1981 yılından bugüne 24 Kasım Öğretmenler günü olarak kutlanıyor” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de konuşmasında öğrencilik günlerini anlattı. İlkokuldan mezun olduğundan bugüne hep öğretmenlerinin yardımıyla okuduğunu ifade eden Başkan Zeybekci, öğretmenlerin insanın yaşamında büyük paya sahip olduğunu ifade etti.

Vali Yavuz Erkmen ise sözlerine, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit olan öğretmenleri rahmetle, minnetle ve şükranla andığını söyleyerek başladı. 24 Kasım’ın önemli bir gün olduğunu vurgulayan Vali Erkmen, “Öğretmenlik kutsaldır, fedakarlıktır. Aynı zamanda da sanattır. Karanlık günlere baktığımız zaman elindeki bir avuç aydını da kaybetmiş bir millet vardı. İşte o gün, o karanlıktan aydınlığa çıkartan Büyük Önder ve arkadaşlarının kurdukları ve bizlere hediye ettikleri Cumhuriyet sayesinde bizler, bugünlere ulaştık. Ulaşmamızdaki en büyük mimar da öğretmenlerimizdi. İlk nüfus sayımı 1927’de yapıldı. O gün okuma yazma oranı yüzde ile değil binde ile tespit ediliyordu. Bugün ise yüzde 90’ların üzerine çıktı. O günden bugüne kadar Türkiye’deki gelişmişliği gözden geçirdiğimiz zaman bir toplu iğneyi üretmekten yoksun olan ülkemiz, bugün kendi uçaklarını, gemilerini üreten ülke haline geldi. Bu da öğretmenlerimiz sayesindedir. Onların yetiştirdiği hangi meslekten olursa olsun herkesin verdiği katkı ile biz ülkemizi bugünlere taşıdık” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda Milli Eğitim bakanı Hüseyin Çelik’in 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı okundu. Bakan Çelik’in mesajının okunmasından sonra, müzik öğretmenlerinden oluşan Öğretmenler Korosu, birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Koro davetlilerden büyük alkış aldı. Tören, Öğretmenler Günü için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye verilmesi ile devam etti. Etkinliklerde, adaylığı kaldırılan öğretmenler yemin töreni ile mesleklerine ilk adımı attılar. Törenin sonunda da, emekli olan öğretmenlere protokol üyeleri tarafından şilt ve şeref belgesi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı