REKLAMI GEÇ

Okul müdürlerine yakın markaj

Okul müdürlerine yakın markaj

Vali Erkmen, geçtiğimiz sene, 2010’da, başarısı düşük olan okullardaki müdürleri ve yöneticileri görevden alacağını açıklamıştı. Erkmen, bu kararının arkasında durduğunu belirterek, “Kıyaslama yapıp, arada çok fark varsa, bu okulların müdürlerine bir şey yapacağız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Eylül 2010 Perşembe, 18:39

Geçen yılın Ağustos ayında, Er-Bakır Fen Lisesi’nin, ÖSS’de ilk bin içinde yer alan öğrencilerini ödüllendirdiği törende konuşan Vali Yavuz Erkmen, başarılı okul müdürlerini takdir edip, başarısız olanlara da yaptırım uygulama kararı aldıklarını açıklamıştı. Vali Erkmen, Er-Bakır Fen Lisesi’nde yaptığı konuşmada, 2010 yılında, başarısı düşük olan okullardaki müdürleri ve yöneticileri görevden alacağını açıklamış ve Erkmen’in bu açıklamasına ile bazı eğitim sendikaları tepki göstermişti.

Geçen yıl müdürleri uyarmıştı
Erkmen, geçen yıl yaptığı konuşmada şunları söylemişti: “Denizli’de eğitim seviyesinin her yıl artması için idarecilere büyük görevler düşüyor. Başarı oranının düşmemesi için bazı yaptırımlar uygulayacağız. Üniversite sınav sonuçları açıklandığında okullarımızın başarı puanları belli oluyor. Bu puanları baz alarak okullarımıza bir hedef veriyoruz. Diyoruz ki; bu yılki puanınız bu. Önümüzdeki yıl, bu puanın altına okulumuz kesinlikle düşmeyecek. Düştüğü takdirde, hiçbir yönetici arkadaşımız gücenmesin, kırılmasın, biz başarısız sayıp onları görevden alacağız. Bunu tüm okullarımıza tebliğ ediyoruz. Onun için bizim bir taraftan idare olarak geliştirdiğimiz bazı önlemler, bir taraftan öğretmen ve müdür arkadaşlarımızın gayreti, öğrencilerimizin gayreti ile inşallah biz sıralamadaki yerimizi kaybetmeden kalırız ve daha da üst seviyelere çıkarız diye düşünüyorum.”

“Lisans programlarına yerleşmede 6’ncıyız”
Vali Yavuz Erkmen, dün Valilik’te yaptığı basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav sonuç kataloğunu yayınlandığını ve Denizli’de eğitim öğretimde başarı grafiğinin düşmeyeceğini belirterek, “Denizli, YGS ve SBS’de başarısını devam ettirecek. YGS başvurularında barajı aşan öğrenci oranımız yüzde 95.53. Türkiye genelinde il olarak 5’inci sıradayız. Lisans programlarına yerleşme sıralamasında ise Denizli olarak 6’ncı sıradayız” dedi.

Kıyaslama yapılacak
Vali Erkmen’in eğitimle ilgili açıklamaları üzerine, bir gazetecinin, geçen yıl, başarı grafiğinin düşmesi durumunda, okul müdürlerine yaptırım uygulama kararı alındığını hatırlatması üzerine, açıklama yaptı. Vali Erkmen “Kıyaslama yapıp, arada çok fark varsa müdürlere bir şey yapacağız” dedi.

Başarısızlığı nedeniyle görevden alınan yok
Vali Erkmen’in bu açıklamalarına rağmen, bugüne kadar başarısızlığı nedeniyle herhangi bir okul müdürünü görevden aldığı görülmedi. Vali Erkmen, geçtiğimiz eğitim yılı sonunda, başarılı okul müdürlerini takdirname ile ödüllendirmişti.

“İsimleri yok olmayacak”
Vali Erkmen, yıkılan Vali Vefki Ertür Kız Meslek Lisesi ve Şehit Öğretmen Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi’nin isimlerini yok etmeyeceklerini de söyledi. Vali Erkmen, “Vali Vefki Ertür ve Şehit Öğretmen Yusuf Batur’un isimlerini, başka okullara vereceğiz. Yıkılan bu okulların yerine yapılan okullar, hayırseverler tarafından yapıldığı için yeni okullara, yaptıranların isimleri verildi. Ama bu okulların isimlerini de başka okullara vereceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı