REKLAMI GEÇ

Onlar artık okur-yazar

Onlar artık okur-yazar

Sarayköy Kaymakamlığı tarafından açılan okuma-yazma kurslarında belge almaya hak kazanan kursiyerler, okur-yazar olduklarına dair belgeyi, Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevnihal Erkmen’in elinden aldı.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2009 Salı, 01:00

Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen, Sarayköy İlçesi’ni ziyaret ederek bazı etkinliklere katıldı. Bayan Erkmen Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ile birlikte ilk olarak, Sarayköy Kaymakamlığı tarafından yürütülmekte olan “Barınma” projesi kapsamında yapımı ve tamiratı devam evlerde incelemelerde bulundu. “Barınma” projesi kapsamında 91 evden, biri olan ve Yeşilyurt Köyü’nde bulunan Ali Aran’ın evini ziyaret eden Bayan Erkmen, Kaymakam Mahmut Nersanlıoğlu’ndan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Nevnihal Erkmen daha sonra, Sakarya Mahallesi Müftüler Sokakta Gezici Okuma-Yazma Kurs aracını ziyaret ederek, kursiyerlerle görüştü. Okuma-Yazma kursu gören 12 kursiyerle bir süre sohbet eden Erkmen, kursiyerlere çeşitli hediyeler verdi.

Erkmen, daha sonra, “Ana-Kız Okuldayız” Okuma-Yazma Kampanyası çerçevesinde, Sarayköy Kaymakamlığı’nca açılan okuma yazma kurslarında, belge almaya hak kazanan kursiyerlere yönelik olarak düzenlenen törene katıldı. Nevnihal Erkmen, burada yaptığı konuşmada, okuma yazmanın önemini vurgulayarak okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın bu imkanlardan faydalanması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından okuma yazma belgesi alan kursiyerlere belgeleri, Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

           

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce 2008 Eylül ayından itibaren ilçe merkez, kasaba ve köylerinde toplam 32 kurs açıldı ve 177 kişi belge aldı. 212 kişi, kurslara devam ediyor. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce, Gezici Okuma Yazma Aracı hazırlandı ve ulaşılamayan mahalle ve köylere gidilmeye başlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı