REKLAMI GEÇ

Özel Kokpit Havacılık Lisesi’ni tercih eden öğrenciler bir adım önde

Özel Kokpit Havacılık Lisesi’ni tercih eden öğrenciler bir adım önde

Özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler 9. sınıftan itibaren geleceğe hazırlanıyor. Havacılık sektörüne nitelikli öğrenciler kazandırmayı amaçlayan okulda, meslek derslerinin yanı sıra Anadolu Lisesi müfredatında eğitim veriliyor. Öğrenciler 9. sınıftan itibaren yoğunlaştırılmış kur sistemli İngilizce eğitimi alıyor. Özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Alper Kalelihan öğrencileri havacılık disiplini ve kültürüyle yetiştirdiklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2022 Cumartesi, 09:00

Ege Bölgesi’nde ilk Havacılık Lisesi olarak kurulan Özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldığı günden bu yana verdiği akademik eğitimle öncü olmaya devam ediyor. Özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni diğer havacılık liselerinden ayıran en büyük özellik ise sadece havacılık alanında değil, akademik alanda da başarılı gençler yetiştirmesidir.

12.SINIFTA YOĞUNLAŞTIRILMIŞ AKADEMİK EĞİTİM

Sınırlı kontenjan dâhilinle mülakat ile okula kabul edilen öğrenciler 9. sınıftan itibaren Anadolu Lisesi müfredatında eğitim alma şansını yakalıyor. Havacılığı seven ancak farklı bölümlere gitmek isteyen öğrenciler için 12. sınıfta meslek dersleri tamamen kalkıp,  yoğunlaştırılmış akademik üniversiteye hazırlık dersleri veriliyor. En büyük avantajlarından biri ise öğrencilerin havacılık disiplini ile yetiştirilmesi.

BAŞKA İLLERDEN YOĞUN TALEP

2014 yılında Denizli’de kurulan kolej, kısa bir süre içinde başarısıyla adını Türkiye’ye duyurmayı başardı. Farklı illerden gelen yoğun talep doğrultusunda kız ve erkek öğrenci yurtları da yapıldı.

EUROPASS VE İŞ YERİ AÇMA BELGESİ

Kokpit’ten mezun olan her öğrenci uçak bakım teknisyeni unvanına sahip olurken iş yeri açma belgesini ve uluslararası geçerliliği olan Europass Sertifikasını almaya hak kazanıyor.  Üniversiteye gitmeyi tercih etmeyen öğrenciler mezun olur olmaz, uçak teknisyeni olarak, hava yolu firmaları, hava ikmal bakım merkezleri ve havacılık üretim merkezlerinde özellikle yabancı dil avantajları ile hemen iş bulma fırsatını yakalıyorlar. Okulun en büyük avantajlarından bir diğeri ise lisans ve ön lisans bölümlerine gitmek isteyen öğrencilere ek puan vermesi. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları kontenjanı ile mühendislik fakültelerine avantajlı olarak geçebiliyorlar. Kokpit Lisesi, pilot olma hayaliyle okula başvuran öğrenciler için 11. sınıfın yaz döneminden itibaren anlaşmalı uçuş okullarında pilotajın ilk safhası olan PPL eğitimi almalarını sağlıyor.

HAVACILIK DİSİPLİNİYLE YETİŞEN NİTELİKLİ BİREYLER

Uzun yıllar MNG Havayolları ve Türk Hava Yolları’nda eğitmenlik yapan Özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Alper Kalelihan okulun temel amacının sektöre nitelikli bireyler kazandırmak olduğunu söyledi. Kalelihan “Öğrencilerimizi 9. sınıftan itibaren nitelikli eğitimle hayata hazırlıyoruz. Havacılık disipliniyle yetişen öğrencilerimiz mezun olduktan sonra mesleğini iyi bilen bireyler olarak hayata atılıyor. Okulumuzdan mezun olan öğrencilere ek puan avantajı sunarken, kaliteli kültür dersleriyle diledikleri bölümlere gitmelerini sağlıyoruz. Her şey öğrencilerimiz için” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı