REKLAMI GEÇ

PAÜ Üniversite Gönüllüsü arıyor

PAÜ Üniversite Gönüllüsü arıyor

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, üniversitenin uluslararası araştırma üniversitesi olması için Denizli halkının desteklerini beklediklerini söyleyerek, Üniversite Gönüllüsü Kampanyası başlattıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Eylül 2008 Çarşamba, 00:00

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, kampanyayı Pamukkale Üniversitesi’nin Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği iftar yemeğinde açıkladı ve yemeğe katılanlardan kampanyaya destek istedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Vali Yavuz Erkmen, AKP Denizli Milletvekilleri Selma Aliye Kavaf ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Bingöl, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Erdinç Korkmaz, Denizli Platformu üyesi oda başkanları, TMMOB’a bağlı oda başkanları, Yükseköğretim Vakfı üyeleri, rektör yardımcıları ve dekanların katıldığı iftar yemeğinde Pamukkale Üniversitesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, uluslararası araştırma üniversitesi olma vizyonuyla hareket ettiklerini, üniversitenin iline, bölgesine, ülkesine ve bilime katkı sağlamada önemli bir eşiğe geldiğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi’nin 30 bin öğrenci sayısına ulaştığını söyleyen Ardıç, “PAÜ kurulalı 15 yıl oldu. Pamukkale Üniversitesi belli bir eşiğe geldi ve bundan sonra uluslararası araştırma üniversitesi olabilmesi ve bölgeye katkıda bulunabilmesi için Denizli halkının büyük desteğine ihtiyacı var. Yapılması gereken birçok bina, donatılması gereken birçok sınıf, içine alet alınması için birçok laboratuvar var. Denizli’nin eğitime yaptığı katkı yadsınamaz. Hayırseverler, ilkokul ve lise düzeyinde birçok okul yapıyorlar. Ama şu ana kadar Denizlililerin adını taşıyan bir tek bina yok benim üniversitemde. Üniversiteye yapılan yardım aslında eğitime yapılan yardımdan çok daha farklı bir anlam içeriyor. Şu an bu toplulukta Denizli’nin bütün ileri gelenleri var, hepimiz ilimizin yaşadığı durumları biliyoruz. Sanayi sektörünün yaşadığı sorunları biliyorsunuz. Biz emek yoğun üretim yapan ve ihracata dayalı bir sanayiyle gelişen bir şehiriz. Sanayi kurumlarımız bu sorunları aşacak ama büyük olasılıkla yüksek teknolojili az emekle üretim yapan tesisler olarak çıkacaklar” dedi.

Tıp Fakültesi binası, kapalı spor salonu binası inşaatlarının sürdüğünü, Pamukkale Üniversitesi’ne yakışır bir kütüphane yapmak için avam proje hazırladıklarını söyleyen Rektör Ardıç, artan öğrenci sayısıyla birlikte dersliklerde düzenlemeler yapıldığını, sınıfların tefrişatının daha çağdaş çizgilere çekilmeye çalışıldığını belirtti. Üniversitenin ihtiyaçlarının giderilmesi ve çıtasını yükseltmek için Üniversite Gönüllüleri kampanyası başlattıklarını söyleyen Ardıç, “Tüm Denizlileri ellerindeki olanaklarla üniversitemize katkıda bulunmaya çağıyorum. Sınıflara, laboratuvarlara ve binalara hayırseverlerimizin isimlerini vermeye açığız. Tüm oda başkanları, üniversitemiz vakıf üyeleri, protokol üyelerimizden bizlere destek olmalarını istiyorum” diyerek kampanyaya katkı çağrısı yaptı.

Yemeğe katılanlara Üniversite Gönüllüleri Kampanyası’nın tanıtım broşürleri dağıtıldı. Üniversite Gönüllüsü Kampanyası çerçevesinde hayırseverlerden sınıfların, bilgisayar laboratuvarlarının ve araştırma laboratuvarları ile inşaatı devam eden eğitim binalarının tefrişatına katkı sağlamaları bekleniyor. Üniversite gönüllülerinin isimleri bağış yaptıkları derslik ya da binalara verilecek. Üniversitenin 7 fakülte ve 5 meslek yüksek okulunda 229 derslik bulunuyor. Kampanya kapsamında 5 bin YTL bağışlayana 25 kişi kapasiteli dersliğin, 10 bin YTL bağışlayana 50 kişi kapasiteli dersliğin, 12 bin YTL bağışlayana 70 kişi kapasiteli dersliğin, 15 bin YTL bağışlayana 90 kişi kapasiteli dersliğin, 35 bin YTL bağışlayana 30 kişi kapasiteli bilgisayar laboratuarının, 55 bin YTL bağışlayan 50 kişi kapasiteli bilgisayar laboratuarının, 100 bin YTL bağışlayana araştırma laboratuarının, 10.2 milyon YTL’ye ihale edilen Tıp Fakültesi’nin yeni binasının maliyetinin yüzde 40’ını karşılayan kişiye ise Tıp Fakültesi Binası’na adı verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı