REKLAMI GEÇ

PAÜ’DE CUMHURİYET KONFERANSI

PAÜ’DE CUMHURİYET KONFERANSI

Cumhuriyet’in 87. Yıldönümünü etkinlikleri kapsamında Pamukkale Üniversitesi’ne konuk olan Prof. Dr. Ergun Aybars, “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferans verdi.

/ DENİZLİHABER / 28 Ekim 2010 Perşembe, 16:36

Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Dünya’daki cumhuriyetlerin kuruluşları ile ilgili örnekler vererek konuşmaya başlayan Prof. Dr. Ergun Aybars, Amerika ve Avrupa da ki cumhuriyet ile yönetilen devletlerin nasıl yönetim şekli olarak Cumhuriyeti seçtiklerini anlattı.

Osmanlı Devleti’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne dönüşümü ve bu dönüşüm sürecinin nasıl ve hangi zorlu koşullarda gerçekleştiğini dinleyenlerle paylaşan Prof. Dr. Aybars, Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş sürecinde Atatürk’ün üstlendiği öncülüğün, liderliğin cumhuriyet tarihini var ettiğini ifade etti. Aybars, çok zorlu koşullarda var olan cumhuriyetin demokrasiyi getirdiğini, demokratikleşmenin zaman içerisinde olgunlaşacağını, demokrasinin temelinin bireylerin özgürleşmesinden geçtiğini kaydetti. Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve ADD Başkanı Gülizar Biçer, Prof. Dr. Ergun Aybars’a şilt ve plaket takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı