REKLAMI GEÇ

PAÜ’DE ŞAİRLERE BÜYÜK İLGİ

PAÜ’DE ŞAİRLERE BÜYÜK İLGİ

Pamukkale Üniversitesi ve PEN Yazarlar Derneği işbirliğiyle, DESAV’ın katkılarıyla düzenlenen Edebiyat Buluşmaları programının beşinci söyleşisi Kongre ve Kültür Merkezi’nde şair Haydar Ergülen ve Ayten Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

/ DENİZLİHABER / 24 Aralık 2010 Cuma, 17:50

Kültür –sanat –edebiyat hayatındaki önemli bir boşluğu doldurmayı hedefleyen, okurları periyodik olarak aynı platformda buluşturan Edebiyat Buluşmaları, önemli yazarları, şairleri, eleştirmenleri PAÜ öğrencileri ve personelini Denizlilerle buluşturmaya devam ediyor. Edebiyat Buluşmaları çerçevesinde 2010 yılının son konukları şairler oldu. Haydar Ergülen ve Ayten Mutlu, 23 Aralık Perşembe günü PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde edebiyatseverlerle buluştu. Şairler, “Şiir ve Toplumsal Bellek” konulu söyleşide bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Ayten Mutlu, “toplumsal bellek” konusunda tanımlamalar ve kavramsal alıntılarla başladığı konuşmasında şiir ve toplumsal bellek arasındaki ilişkiyi ele aldı. Yozlaştırma ve unutturma kültürünün, sistemli politikaların sonucu olduğunu hatırlatan Mutlu, şairin sorumlulukları olduğuna vurgu yaptı.

Şair Haydar Ergülen ise söyleşide “şiir” kısmına ağırlık vereceğini belirtti. Şiir ile tanışmasını, ilişkisini örneklerle anlatan şair, Türk şiiri ve şairleri konusunda görüşlerini aktardı. Kendini şair değil şiir yazarı olarak tanımladığını söyleyen Ergülen, eskiden şairin görüşlerin ve ideolojilerinin ötesinde bir duruşu ifade ettiğini, saygınlığı olduğunu, herkesin ezbere şiirler okuyabildiğini ancak neredeyse Orhan Veli’den bu yana algının ve okur-şair ilişkisinin değiştiğini ifade etti. “Belki de şiirleri ezbere bilinen son şair Atilla İlhan” oldu örneğiyle değişimi anlatan Ergülen, PAÜ’nün bu tarz etkinlikleri desteklemesinin takdire değer olduğunu dile getirdi. Şairler söyleşinin ardından birer şiirlerini de okudu.

Söyleşinin ardından, PAÜ Batı Edebiyatları ve Sanat Topluluğu Danışmanı Yard. Doç. Dr. Şeyda İnceoğlu ve topluluk başkanı konuşma yaptı, neden yarışma düzenlediklerini anlattı. Deneme ve Şiir Yarışması Ödül Töreni’nde dereceye giren öğrencilerin açıklanması sırasında ise salonda heyecan arttı. Şiir ve denemeleriyle katıldıkları yarışmada derece elde eden öğrenciler, ödüllerini konuk şairlerin elinden aldı. Pamukkale Üniversitesi adına hediyeler sunulan şairler, okurlarının kitaplarını imzaladı ve Denizli’den memnun şekilde ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı