REKLAMI GEÇ

PAÜ’deki daire başkanı değişimi hızı baş döndürür nitelikte

PAÜ’deki daire başkanı değişimi hızı baş döndürür nitelikte

Son dönemde mobbing ve kayırma iddialarıyla sık sık gündeme gelen, en son sendika tarafından protesto edilen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a daire başkanı dayanmıyor. Bağ’ın farklı dairelerdeki başkanları tam 39 kez değiştirdiği, hatta bazılarının sadece 15 gün görev yaptığı iddiaları yükseköğretim kulislerinin bugünlerdeki en önemli konularından…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2020 Cuma, 08:00

Memur Sen tarafından İlahiyat Fakültesi Sekreteri Mehmet Baysal’a mobbing (yıldırma) uygulamak, geçersiz gerekçelerle FETÖ soruşturması açarak sindirmeye çalışmakla suçlanan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın idari personelde sık sık değişikliğe gittiği, kendi atadığı isimleri dahi beğenmediği ileri sürülüyor.

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi’nin gündeme getirdiği yer değişikliklerinin pek çok akademik personelin huzurunu kaçırdığı, üniversitede yapılan görevden almalarla akademik ve idari personelin sindirildiği iddia ediliyor.

‘LİYAKATSIZLIK VAR’ DENİYOR

15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi sonrasında mevcut rektör Hüseyin Bağcı’nın görevden alınmasından sonra yerine getirilen Rektör Hüseyin Bağ’ın geride kalan süreçte onlarca personelin yerini değiştirdiği belirtildi. Bağ’ın kendi atadığı isimlerde de sık sık değişikliğe gitmesi psikolojik şiddet olarak nitelendiriliyor. Memur Sen atamaların önemli bölümünün liyakatsiz olduğunu öne sürerken keyfi yer değişikliği örneklerine de sıklıkla rastlandığını açıklamıştı.

KENDİ YARDIMCILARINI BİLE DEĞİŞTİRDİ

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ göreve geldiği günden bu yana çok sayıda akademisyenin yerini değiştirdi. Kendi döneminde atadığı dört rektör yardımcısını görevlerinden alan Bağ, dört kez de genel sekreter yardımcılarını görev aldı.

HANGİ DAİREDE KAÇ DEĞİŞİM YAŞANDI?

İddialara göre Rektör Bağ kendi döneminde, 4 genel sekreter yardımcısı, 5 personel daire başkanı, 5 öğrenci işleri daire başkanı, 6 sağlık kültür ve spor daire başkanı, 4 mali işler daire başkanı, 7 yapı işleri teknik daire başkanı, 5 bilgi işlem daire başkanı ve 3 PAÜ Eğitim Araştırma Hastanesi başmüdürünü görevden aldı.

FAKÜLTELERDEKİ DEĞİŞİME YETİŞİLMİYOR

Bağ’ın fakülte dekanları, dekan yardımcılıkları, yüksekokul müdürlükleri, müdür yardımcılıkları, fakülte sekreterlikleri, yüksekokul sekreterlikleri, enstitü sekreterlikleri ve diğer idari birimlerdeki yöneticilerde yaptıkları değişikliklerin ise takip edilemeyecek kadar çok oldukları belirtiliyor.

EŞİNİ TEPKİLERE RAĞMEN ÜNİVERSİTEYE ALMIŞTI

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ daha önce eşini üniversiteye ataması ile ilgili de kamuoyunun tepkisini çekmişti. Bir devlet okulunda müdür olan eşi Derya Bağ’ı İslami İlimler Enstitüsü Sekreteri olarak atayan Bağ, sürece dönemin Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı’nın da müdahil olmasından sonra bu atamada geri adım atmıştı. Devlet okulundan üniversiteye doğrudan geçiş yapan Derya Bağ ise bir süre sonra memuriyetten istifa etmişti. Rektör Hüseyin Bağ bu olaydan 1,5 yıl sonra eşini bu kez de Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bilgisayar işletmeni olarak atamıştı. Bu atamaya da kamuoyu tepki göstermişti. Buna karşın Rektör Bağ’ın atamanın dışarıya sızdırıldığı gerekçesi ile birim sorumlusu Semra İncel’i sorumlu tuttuğu ve bu personeli Sağlık Birimleri Enstitüsü’ne bilgisayar işletmeni olarak atadığı iddia edilmişti.

Yorumlar

reşat haybat   -  Bağlantı 10 Şubat 2020, 11:35

ACİLEN üniversite bağbaşı kapısı açılmalı. kalp merkezi önü trafik çok kötü. bağbaşı kapısı açılırsa nemurlar ve öğretim üyeleri bağbaşı kapısını kullanır. ön taraf yüzde 40 rahatlar…..bu bir çare..

eren20   -  Bağlantı 7 Şubat 2020, 10:36

PAÜ bilimsel çalışmalarla gündeme geleceğine ehliyet ve liyakatın olmadığı yerde bunların olması normal.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı