REKLAMI GEÇ

PAÜ’lü Barış Türkiye birincisi

PAÜ’lü Barış Türkiye birincisi

TTNET’in “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” yarışmasına katılan 3 bin 606 yarışmacıdan Pamukkale Üniversitesi Endüstri mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Barış Can Turfanda “Engelsiz Meydan” adlı projesiyle birinciliği elde etti.

/ DENİZLİHABER / 28 Şubat 2012 Salı, 19:13

Türkiye’ de yaratıcı ekonominin gelişmesine katkıda bulunmak için TTNET’in Aralık 2011’de hayata geçirdiği sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projesi “ Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” sonuçlandı. İlk etapda 3 bin 606 kişi arasından Türkiye’nin dört bir yerinden 60 genç katılımcı ön eleme sonucu seçildi.

60 kişinin İstanbul’da Koç Üniversitesi ev sahipliğinde aldığı 1 haftalık eğitimler sonucu 10 proje üretildi. Ve yapılan eleme sonucu 5 proje finale kalmaya hak kazandı. Finale kalan projeler: Timebox, Engelsiz Meydan, Estetik Motifler, Sosyoport ve Bakqu oldu. Final Galası 26 Ocak tarihinde İstanbul’da yapılan proje yarışmasının jürüleri ise TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Jüri başkanı sıfatıyla Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, NTVMSNBC Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan, Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Karabatı, Kabataş Eğitim Vakfı Eski Başkanı ve Mütevelli Heyeti Üyesi Erdal Dumanlı ve Lab-X Kurucu Ortağı Ulvi Sami oldu.

Jürinin bu 5 proje arasından değerlendirmesi sonucu, Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Endüstri mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi olan Barış Can Turfanda “Engelsiz Meydan” adlı projesiyle birinciliği elde etti.

Ödül olarak, Massachusetts Institute of  Technology (MIT) Enterprise Forum Türkiye’nin (Girişimcilik Forumu), özel olarak hazırladığı girişimcilik eğitimine katılmaya hak kazandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı