REKLAMI GEÇ

PAÜ’lü gençler kendi işini kuracak

PAÜ’lü gençler kendi işini kuracak

Pamukkale Üniversitesi ve KOSGEB işbirliğiyle girişimci öğrencilere “Genç girişimciliği geliştirme programı” tanıtıldı.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2010 Perşembe, 16:15

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, eğitim sonunda başarılı olan 30 öğrenci 4 bin TL hibe, 40 bin TL faizsiz kredi almaya hak kazanacak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İnan Özer, KOSGEB PAÜ TEKMER Müdürü Ahmet Tütüncü, Girişimcilik Uzmanı Demir Çulhacı ve çok sayıda öğrenci katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İnan Özer, girişimciliğin gelişmekte olan ülkeler açısından önemli bir kavram olduğunu belirterek, Denizli ve Pamukkale Üniversitesi’nin Türkiye’de girişimcilik potansiyelinde önemli özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde birçok üniversitede genç girişimcilere yönelik toplantılar düzenlendiğini ifade eden KOSGEB Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Müdürü Ahmet Tütüncü, üniversite öğrencilerine kendi işlerini kurmaları için bir fırsat sunduklarını kaydetti. Bunun için öğrencilerin 66 saatlik bir eğitim programından geçmesi gerektiğini vurgulayan Tütüncü, “Öğrencilere anket ve formlar dağıttık. Bunlar inceledikten sonra mülakata çağıracağız. Eğitim sonunda başarılı olan 30 öğrenciye 4 bin TL hibe, 40 bin TL faizsiz kredi imkanı sunacağız” dedi.

Girişimcilik Uzmanı Demir Çulhacı, girişimci öğrencilere alacakları eğitim konusunda bilgiler verdi. Çulhacı, öğrencilere iş fikri geliştirme, proje yönetimi, pazarlama planı, üretim planı, finansal plan, iş planını hazırlanması gibi birçok konuda eğitim vereceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı