REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün Bilim Haftası çok tutuldu

Pamukkale Üniversitesi tarafından 20-24 Ekim 2008 tarihlerinde, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Bilim Haftası, beklenenin üzerinde ilgi gördü. Bilim Haftası’nın, üniversitede yakın zamanda tekrar düzenleneceği bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 27 Ekim 2008 Pazartesi, 01:00

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Pamukkale Üniversitesi’nde ilk kez gerçekleştirilen Bilim Haftası kapsamında birbirinden önemli bilim, sanat ve spor insanlarını ağırladıklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Ardıç, “Teması tanışmak olarak belirlenen Bilim Haftası’nın amacı; bölümlerin birbirinden haberdar olmasını sağlamak, bilimsel çalışmalarımızı, ortak platformda sunabilmek ve ürettiklerimizi paylaşabilmektir. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, önümüzdeki aylarda da yeni bilimsel projelerle devam edecek ve bilimsel üretime önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

20 Ekim’den 24 Ekim’e kadar açık kalan bilim haftası poster sunumlarının yanı sıra, salonlarda yapılan panel ve konferanslar da katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Hafta boyunca fakülte ve yüksekokul panelleri, fakültelerin kendini tanıttığı “Ben Kimim?” sunumları ve konuk bilim insanlarının katılımlarıyla paneller gerçekleşti. Her bölüm 5, her yüksekokul 3 poster ile Bilim Haftası’nda yer alırken, ilimizdeki lise son sınıf öğrencileri de 21-24 Ekim tarihlerinde her gün saat 10:00-12:00 arasında bölümleri tanımak ve bilimsel atmosferi görmek için toplu ziyaretlerde bulundu. Yaklaşık 2 bin 500 lise son sınıf öğrencisinin ziyaret ettiği Bilim Haftası Şenliği’nde, Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce oluşturulan tanıtım masasında, Pamukkale Üniversitesi’ni ve bölümlerini anlatan broşür, katalog ve diğer tanıtım materyalleri de büyük ilgi gördü.

Hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde ünlü ekonomist Prof. Dr. Orhan Morgil, Dünya Ekonomisinde Yaşanan Son Gelişmeler ve Türkiye Ekonomisi üzerindeki muhtemel makroekonomik etkilerini anlattı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademisyen ve öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencilerinin de ilgisini çeken konuda katılımcılar Prof. Dr. Morgil’e sorular sordular. Bir zamanların ünlü futbolcusu, Spor Yazarı Rıdvan Dilmen de Bilim Haftası kapsamında “Spor, bilim ve başarı” konulu konferansıyla katılımcıların ilgi odağı oldu. Sordukları sorularla Dilmen’i terleten öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. PAÜ’deki pek çok fakülte ve yüksekokulun aktif olarak katıldığı, “Türk eğitim sisteminin değerlendirilmesi, çevre ve suyun yaşam döngüsündeki yeri, mühendislik eğitiminin Denizli’deki yeri ve önemi, teknoloji-ekonomi etkileşiminde mesleki ve teknik eğitimin yeri, tıp eğitiminde eğitim sistemleri” gibi daha pek çok konularda oturumlar, paneller ve konferansların gerçekleştirildiği Bilim Haftası, yakın zamanda yeni projelerle ve farklı isimlerin katılımlarıyla tekrar gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı