REKLAMI GEÇ

PAÜ’YE POLONYA’DAN 3 ÖĞRENCİ

PAÜ’YE POLONYA’DAN 3 ÖĞRENCİ

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi, Avrupa Birliği Öğrenci Değişim Programı (Erasmus) ile Avrupa’dan öğrenci kabul edebilmek için hazırlıklarını tamamladı ve Avrupa Birliği ülkelerinden öğrenci kabul etmeye başladı.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2010 Salı, 16:50

Polonya’da tıp eğitimi alan Natalia Wygnal, Jakub Blicharz ve MikolajTokarczyk Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Erasmus programı çerçevesinde 1 yıl boyunca tıp eğitimi alacaklar, klinik çalışmalarını PAÜ’lü öğrencilerle birlikte yürütecek. Polonyalı doktor adaylarının danışmanlığını yürüten Pamukkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Tıp Fakültesi Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Bülent Özdemir Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, yurtdışından öğrenci kabul edebilir duruma geldiğini belirterek,”Tıp Fakültesi’nin bu aşamaya gelmesinde Pamukkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nün ve başta Rektör Necdet Ardıç olmak üzere tüm Pamukkale Üniversitesi idari birimlerinin koordinasyon içinde hızlı ve etkin çalışmasının çok büyük payı var” dedi.

2010-2011 eğitim-öğretim yılında, PAÜ Tıp Fakültesi’nin Avrupa Birliği Erasmus Projesi kapsamında stajyer doktor olarak 3 Polonya uyruklu öğrenciyi bir yıl eğitim görmek üzere kabul ettiğini bildiren Doç. Dr. Mehmet Bülent Özdemir, “Bu anlamda Türkiye’deki tıp fakülteleri içerisinde PAÜ Tıp Fakültesi büyük bir aşama gerçekleştirmiştir” şeklinde konuştu.
Stajyer doktorlar Natalia Wygnal, Jakub Blicharz ve MikolajTokarczyk, Polonya’daki tıp eğitiminin daha çok öğrencilerin sorumluluk alması üzerine olduğunu, öğretim üyelerinin öğrencilere çalışmalar verdiğini ve çalışmaları sadece kontrol ettiklerini, Türkiye’ de ise öğretim üyelerinin bizzat eğitime katılarak öğrenciyle birebir ilgilendiğini söylediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı