REKLAMI GEÇ

Prag’da bir pencere açtık

Prag’da bir pencere açtık

Denizli Halk Eğitim Merkezi’nin, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nin desteklediği, ikinci AB projesi olan ‘Dünyada bir pencere aç’ isimli projesinin ikinci toplantısı, Prag’da gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 1 Nisan 2009 Çarşamba, 00:00

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nin(Ulusal Ajans) desteklediği ve Denizli Halk Eğitim Merkezi’nin ikinci Avrupa Birliği projesi olan ‘Dünyada bir pencere aç’ projesi, Ekim 2008’de Polonya’nın başkenti Varşova’da başlamıştı. Projenin ikinci toplantısı,

Ocak ayında, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleştirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Projemiz 50 yaş ve üstüne bilgisayar ve internet öğretimini amaçlayan bir proje. Bu yaş grubundaki Denizli Halk Eğitim Merkezimize gelecek olan öğrenicilerimizin, kendilerine dünyada bir pencere açmalarını istiyoruz. Onlar için ayrı bir kurs yapısı oluşturarak, daha etkili olmalarını sağlamak ve hayatlarındaki çalışmalara Avrupa boyutunu kazandırmayı hedefliyoruz. Bu projeyle önümüzdeki sene açacağımız pilot kurs ve kurslar için, diğer ülkelerdeki kurumlarla fikir alış verişi yaparak bu seneden kurs alt yapısını hazırlıyoruz” dedi.

Projenin ana ayaklarını oluşturacak çalışmaların sunumunu, Prag’da proje ekibiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Oğuz, “5 ülkeden, 5 yetişkin eğitimi veren kurumun ortaklığında yürütülen projede, her ülkenin yaptığı çalışmalar ve öneriler bireysel ve ülke bazında değerlendirildi. Ortak payda da proje ekibimizin titizlikle hazırladığı çalışmalar diğer 4 ülkenin katılımcıları tarafından beğenildi. Türk ekibinin içerik anlamında takdir topladığı çalışmaları sayesinde, toplantının büyük bir kısmını ben ve Halk Eğitim Merkezi ekibi yürüterek‘Dünya’da bir pencere aç’ dan da önce, Prag’da bir anlamda pencere açmış olduk” dedi.

Oğuz, “Projemizde sosyal ortağımız olan Denizli Rehberlik Araştırma Merkezi ile de koordinasyon sağlayarak bu kurumumuzun yönlendirme çalışmalarını önemsiyoruz. Projenin temel yapısını içine alan çalışmaların dışında, projenin geleceğine dair konuşmaların da yer aldığı Prag toplantısında, final çıktısının da (50 yaş ve üstü için el kitabı) üstünde duruldu. El kitabını yayma konusundaki yollar ve teklifler dinlenerek projeyle ilgili gelecek seferki toplantının Haziran 2009’da İtalya da yapılması kararlaştırıldı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı