REKLAMI GEÇ

Rektörden engellilere proje

Rektörden engellilere proje

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, Üniversite olarak, engelli çocuklara yönelik önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2012 Pazartesi, 11:52

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, (serebral palsili) beyin felçli engelli çocuklar ve ailelerine kahvaltı verdi.

PAÜ Sosyal Tesisler’de düzenlenen kahvaltıya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve eşi Prof. Dr. Gülseren Bağcı, öğretim üyesi Prof. Dr. Önder Göçgün, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nesrin Akbeyik, işadamları, engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

İlk olarak söz alan Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nesrin Akbeyik, amaçlarının engelli çocukların Pamukkale Üniversitesi’ni tanıması ve üniversiteye hazırlanacak özel çocukların bu mekanı görerek eğitim hizmetine hazırlanmasına yardımcı olmak olduğunu söyledi. Engelli çocukların toplumda var olduklarını vurgulayan Akbeyik, desteklerinden dolayı Rektör Bağcı ve üniversite yönetimine teşekkür etti.

Engelli çocukların hayata kazandırılması yönünde üniversitelere büyük görevler düştüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Pamukkale Üniversitesi olarak bu yönde önemli projelerin hayata geçirileceğini söyledi. Rektör Bağcı, “Bizler engellilerimizin engelsiz bir hayat yaşamasını ve yeteneklerini ön plana çıkarmalarını sağlamalıyız. Biz böyle yaparsak bu gençlerimiz gelecekte bizim umutlarımız olacaktır. Pamukkale Üniversitesi olarak biz her zaman üstümüze düşeni yapmaya hazırız” dedi. Umut Çocukları Derneği’nin çalışmalarını takip ettiğini belirten Rektör Bağcı, çalışmalarından dolayı dernek yönetimini kutladı.

Konuşmaların ardından engelli çocuklar müzik ve şiir dinletisi ile tiyatro gösterisi sundular. Bir öğrencinin Rektör Bağcı’ya yazdığı şiir ise büyük beğeni topladı. Rektör Prof. Dr Bağcı, çocuklarla uzun süre sohbet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı